Compania ar trebui să vă asigure decontarea unor ochelari protecție PC?

Din fericire, din ce în ce mai multe companii devin conștiente de importantă asigurării bunăstării angajaților în întregul proces de producție. Bunăstarea nu se traduce numai în măriri salariale, ci și în grijă pentru sănătatea angajatului, expus unor factori care îi pot reduce eficientă. În cazul de față, expunerea îndelungată la lumina albastră a ecranelor calculatoarelor poate afecta vederea în timp, cauzând stări de oboseală și dureri oculare.

Oboseală ochilor vă poate determina, de asemenea, să vă relaxați sau să adoptați posturi incomode, care pot provoca disconfort în alte părți ale corpului.

Ar trebui că angajatoul să plătească pentru ochelarii protecție PC sau pentru testarea vederii?

Răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de tipul de muncă pe care o faceți. Dacă lucrați cu Display Screen Equipment (DSE) și aveți nevoie de ochelari protecție PC cu lentile corective exclusiv pentru a vă face treaba, angajatorul dvs. trebuie să plătească.

Angajatorul dvs. are responsabilitatea de a se asigura că sunteți capabil să vă îndepliniți în siguranță slujba. Nu contează dacă sunteți manager de resurse umane sau contabil, angajatorul dvs. vă datorează această grijă. Deci, dacă întâmpinați probleme în momentul vizualizării ecranelor la locul de muncă și vă faceți griji cu privire la sănătatea și productivitatea ochilor, discutați cu angajatorul despre testarea vederii la un oftalmolog și de posibilitatea achiziționării unei perechi de ochelari protecție PC cu ajutorul unui decont.

Același lucru este valabil și pentru angajații care lucrează în afară biroului (mai ales că toată lumea a trecut în online din cauza pandemiei de Covid-19), și care rămân în continuare responsabilitatea angajatorilor lor, ei fiind incluși în aceste prevederi, indiferent dacă echipamentul pe care îl utilizează este furnizat sau nu de companie.

Angajatorii trebuie să ofere testarea vederii, la cerere, tuturor angajaților care lucrează în fața unui calculator. Teste simple de screening vizual pot fi efectuate pentru grupuri de angajați la fața locului, dar este mai greu de stabilit necesitatea unor ochelari protecție PC în acest caz. Astfel, recomandarea noastră merge către agregatorul ochelaripc.ro

Ce prevede legea în România referitor la obligațiile angajatorilor de a oferi decont pentru ochelari protecție PC?

În țară noastră, obligațiile angajatorilor sunt stabilite în cadrul Hotărârii nr. 1028/2006 privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare. Se specifică destul de clar că angajatorul este obligat să asigure necesarul desfășurării muncii în condiții optime pentru angajați. Trebuie să faceți parte însă din categoria de angajați a căror activitate depinde de utilizarea unor ochelari de protecție PC.

Cele mai multe companii (în marea lor majoritate cele de IT) oferă oricum această facilitate atunci când este vorba de un viitor angajat, pe lângă abonamente la rețele medicale pentru un consult oftalmologic. Toate, bineînțeles, limitate la o anumită suma și la un anumit interval. Trebuie să faceți dovadă consultului oftalmologic, precum și a rețetei prescrise de medic. În acest sens, trebuie să aflați mai multe informații adresându-va departamentului de resurse umane din cadrul companiei unde lucrați.

Atunci când eficiența resursei umane este redusă semnificativ de probleme de oboseală legate de vedere, o investiție mică (în comparație cu valoarea adusă de angajat companiei) în ochelari protecție PC poate face o Diferența  uriașă în activitatea companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *