Consumabilele de hartie ne-au facut viata mai usoara

In trecut, servetelele de hartie erau gandite sa completeze recuzita meselor, sa aiba omul pe ce se sterge la gura, pe maini sau masa in cazul in care varsa mancare sau bautura sau se murdarea. Gospodinele erau profund recunoscatoare si pentru atat, fiindca daca ar fi fost obligate conform anumitor uzante sa puna servetele de panza petele de pe acestea ar fi fost greu sau imposibil de scos.

In prezent consumabilele din hartie s-au diversificat mult, iar viata noastra a devenit mult mai usoara. Nici nu se putea altfel, din moment ce prosoape hartie pliate s-au generalizat in gospodariile si institutiile noastre si inlocuiesc prosoapele din panza venind la pachet cu urmatoarele oportunitati:

-prosoapele de hartie sunt de unica folosinta si au utilizator unic, prin urmare nu se transmit microbi sau boli de piele prin intermediul lor, cum este posibil cu un prosop din material textil pe care se sterg mai multe persoane. Prosoapele de hartie garanteaza sanatatea utilizatorilor.

-sunt practice si ieftine si nu impun costuri in plus, ca de exemplu cele legate de spalare, cum este cazul prosoapelor din panza. Prosoapele de hartie folosite sunt puse la tomberon si cheltuielile legate de intretinerea lor s-au incheiat.

-prosoapele din materiale sintetice pot produce iritatii ale fetei, in timp ce prosoapele pliante din hartie sunt testate indelung, pana ajung pe piata la consumatori. Exista servetele speciale pentru fata din textura foarte fina.

role prosophartie sunt practice si economice asigurand consumul unei familii pentru o perioada mai mare de timp. Cu ele se pot sterge rapid si peteledificile de ulei, de cafea sau de suc, care ameninta sa se extinda pe anumitesuprafete si sa le deterioreze. Chiar si vase pline de grasime, inainte  de a fi spalate cu detergent pot fi curatatecu servetele din hartie. Ieri am varsat ceasca plina de cafea pe masa dinsufragerie si daca nu aveam servetelele din hartie la indemana as fi patatmobilierul, ba si parchetul deschis la culoare si covorul. In timp ce cuajutorul servetelului reuseam sa absorb lichidul, mi-am dat seama cat de multne usureaza viata consumabilele din hartie.

Si batistele nazale din hartie sunt foarte utile. In timp ce numarul batistelor din panza era limitat, servetele de hartie se gasesc astazi la discretie. Un om foloseste intr-o luna servetele de hartie fara numar, fara numar. Imi amintesc si astazi bubele rosii de la nasul oamenilor raciti pe care le generau materialele scortoase ale batistelor.

Dar pentru role cearceaf hartie avem suficiente cuvinte de apreciere?

Daca patul pe care ne consulta medicul de familie este imaculat se datoreaza si acestor cearceafuri de unica folosinta cu care pot fi tinuti perfect curati si bolnavii condamnati sa isi petreaca tot timpul in pat.

Cearceafurile de unica folosinta sunt stranse si puse la gunoi dupa fiecare utilizare si inlocuite cu altele noi.

Si pentru nou-nascuti ar fi deosebit de utile, daca ar fi facute dupa dimensiunile patuturilor lor.

Traim in epoca acestor consumabile din hartie, fara de care viata noastra ar fi mult mai grea. Fara ele am avea de spalat munti intregi de batiste si de cearceafuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *