Credit pentru rău platnici: cum să faci față dificultății de a contracta  un împrumut

Când ești înscris în biroul de credit că rău platnic, obținerea unui credit de la o banca sau o instituție financiară este aproape imposibilă. Ce să faci în aceste cazuri? O soluție este cea a împrumuturilor între creditori privați, care poate avea loc în diferite moduri.

Ce înseamna sa fii rău platnic

În primul rând, să încercăm să înțelegem la ce ne referim când vorbim despre un rău platnic.

Raportarea la sistemele informatice de credit ca rau platitor se face celor care nu au achitat una sau mai multe rate ale unui credit in termenele stabilite. Înainte de acordarea unui credit, băncile și instituțiile financiare verifică aceste baze de date gestionate de biroul de credit pentru a vedea bonitatea solicitantului; dacă au existat cazuri de insolvență în trecut, acordarea unui împrumut poate deveni complicată.

Credit pentru rău platnici: împrumutul de la o persoana fizica

Una dintre variantele de obtinere a unui împrumut chiar daca esti rău platnic este cea a creditului intre persoane fizice, solutie potrivita si pentru cei care in trecut au avut probleme cu creditele sau care nu au un salariu, o garanţie sau un garant.

Creditele intre persoane fizice pot fi o alternativa valabila pentru obtinerea unei sume, atata timp cat contactati persoane de încredere  si cunoasteti toate aspectele legate de acest tip de finantare, inclusiv cele legale.

Un credit pentru rău platnici de acest fel poate fi obținut prin negocieri private și nu există intermedierea unei bănci sau a unei instituții financiare: acordul se face direct între creditor și solicitant.

Credit pentru rău platnici de la o persoana fizica: avantaje

Toata lumea poate accesa un credit pentru rău platnici de la o persoana fizica, inclusiv persoanele cu contract de munca temporar, cei ce lucreaza fara contract, rău platnici si asa mai departe, dar si pur si simplu cei care doresc sa profite de avantajele pe care le poate oferi acest tip de împrumut.

Un împrumut între persoane fizice, așa cum am spus deja, are primul avantaj de a putea fi acordat tuturor, inclusiv celor rău platnici și lucrătorilor temporari; un alt avantaj al acestuia îl constituie apoi economiile la cheltuieli precum cele de analiza a dosarului și asigurarea obligatorie ceruta de bănci și instituții financiare și, nu în ultimul rând, valori ale dobânzilor în general mai mici, dictate adesea de faptul că o persoană fizică nu trebuie să suporte costurile de gestionare pe care le pot suporta instituțiile financiare.

Credit pentru rău platnici de la o persoana fizica: riscuri

Atunci când te hotărăști să accesezi acest tip de împrumut, însă, este important să fii atent în fața cui te afli; de fapt, escrocii sunt mereu la panda!

La accesarea unui credit pentru rău platnici de la o persoana fizica, este deci foarte important să te asiguri că ai de-a face cu oameni de încredere și onești, mai ales în fața semnării unui contract care creeaza un angajament pentru rambursarea sumei împrumutate și dobanda aferenta.

Prudenta este cuvantul de ordine pentru orice credit, cu atat mai mult pentru cel luat de la o alta persoana. Ia in serios chestiunea si prezinta-te in fata unui notar pentru mai multe sfaturi. Un specialist te poate sfatui cel mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.