Creta, cea mai mare insula din Grecia pentru o vacanță de vis

Creta este celebră pentru plajele sale, frumusețea sălbatică naturală, gastronomia rafinată și miile de ani de cultură și istorie.

Așa cum spune celebrul autor al Cretei, Nikos Kazantzakis, „Misterul Cretei este adânc. Oricine pune piciorul pe această insulă simte o forță misterioasă care curge călduros și binefăcător prin venele lor, simțind că sufletul începe să crească.”

Deloc surprinzător, această superbă insulă mistică, pură și generoasă din sudul Marii Egee surprinde întregul spirit al Greciei și îi încânta pe toți cei care pășesc acolo. De la Chania, Malia, Hersonissos până la Agios Nikolaos, oriunde alegi să mergi pe această insula plină de viață vei găsi o istorie cu adevărat bogată și celebră în întreaga lume.

În Creta vei găsi unele dintre cele mai seducătoare plaje ale lumii

Imaginile paradisiace ale lagunei Balos din Chania sunt prezente în toate ghidurile de călătorie din lumea întreagă.

Între timp, kilometrii nesfarsiti de coastă și celebra pădure de palmieri din Val sunt unele dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Creta, în timp ce superbele plaje din Elounda și cele din jurul Agios Nikolaos nu trebuie să le ratezi.

Creta este un cadou de neprețuit al culturii și istoriei

În Creta vei putea vizita unele dintre cele mai importante puncte de interes de la situri arheologice cum ar fi palatele minoice din Phaistos, Knossos, Kato Zarkos și Malia, mănăstiri de înaltă importantă construite până în secolul al XV-lea cu ar fi cele din Rethymno, Arkadi și Toplous.

Vei fi teleportat într-o altă perioada în timp ce vei rătăci printre castelele ridicate de venețieni și bizantini, atracții de interes fiind Kastelli și Frangokastello din Chania, castelul Heraklion, Castelul Kazarma și Monte Forte din Lassithi.

Și, desigur, trebuie să îți rezervi timp și pentru Muzeul de Istorie din Creta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *