Criteriile de bază pentru alegerea fotografului de nunta perfect

Fotograful perfect pentru nunta este cel ce va imortaliza unele dintre cele mai frumoase momente din viață, din acest motiv alegerea lui trebuie să fie una riguroasă.  Fotografiile de nuntă trebuie să surprindă cele mai frumoase momente din ziua nunții. Acestea vor rămâne singurele amintiri, nealterate de timp, pe care le vei putea revedea ori de câte ori vei dori. Piața fotografilor de nunta din România este extrem de mare, la fel cum și stilurile de fotografie sunt numeroase. Alegerea unui fotograf pentru una din cele mai importante zile din viața ta și necesită o atentă căutare și documentare. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a face o alegere.

Iată care sunt cele mai importante 3 criterii pe care trebuie să le iei în considerare:

Stilul fotografului și stilul propriu

Principiile care stau la baza alegerii unui fotograf profesionist Bucuresti țin de estetic și emoțional. Primul pas este reprezentat de identificarea stilului care se potrivește cel mai bine cu propriile tale dorințe. Pentru început poți vizualiza portofoliul unui fotograf nunta Bucuresti și găsi imagini variate de la aceste evenimente. Caută să vezi care îți plac mai mult. Poți fi atrasă de pozele aranjate, cu personaje care privesc către obiectiv, sau de pozele instantanee în care oamenii nu sunt conștienți de faptul că sunt priviți prin lentila aparatului și se manifesta liber. Îți pot plăcea în egală măsură fotografiile artistice, alb negru sau cu perspective neobișnuite, sau cele foarte procesate. După ce ați identificat împreună stilul preferat, limitați-vă la fotografi din această zonă. Spre exemplu dacă ești din capitală poți alege un fotograf profesionist Bucuresti.

Portofoliile – un fel de oglinda a muncii lor

Un fotograf de nunta profesionist trebuie să aibă un număr cât mai mare de imagini în portofoliu, cât mai variate și mai diferite ca încadrare și compoziție. Căutați pe internet, dar mai ales pe rețelele de socializare. Fiți atenți la imaginile postate, dar și la recenziile lăsate de alți oameni. În acest fel veți putea contura o imagine a omului fotograf nunta Bucuresti.

Stabiliți întânliri față-n față

După ce ați verificat disponibilitatea fotografului pentru data nunții voastre, stabiliți o întâlnire cu acesta. Nu vă limitați la unul singur, puteți încerca 3-4, pentru a putea face o comparație. Întâlnirile au mai multe scopuri: de a vă cunoaște personal și a vedea dacă sunteți compatibili, pentru a solicita și vedea cât mai multe fotografii de la un singur eveniment – în acest fel veți avea acces la imagini pe care acesta nu le va face publice vreodată – poate chiar de la ultima nuntă la care a participat, puteți vedea aparatura ți modul de lucru al acestuia. Tot acum este momentul pentru a discuta aspectele financiare. Un fotograf nunta Bucuresti poate oferi mai multe pachete, spre exemplu pachet foto-video Bucuresti care pot și alte servicii diferite, un număr mai mare sau mai mic de fotografii, ședințe tip Trash the Dress sau albume personalizate.

Un fotograf este, dincolo de toate, un om. Alegeți omul și el vă va răsplăti cu cele mai frumoase fotografii de nunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *