Cu ce se ocupă specialistul SEO? Ce trebuie să ştii înainte de a te înscrie la cursuri în acest sens?

În ultimii ani, jobul de specialist SEO este din ce în ce mai căutat şi această ramură a marketingului este din ce în ce mai solicitată. De aceea, tot mai multe persoane prefera să investească în cursuri de SEO pentru a pune bazele acestei cariere cu o evoluţie frumoasă.

Jobul de specialist SEO începe prin prezentarea unei diplome, de către o persoană pasionată de marketing şi de publicitate, care are rolul de a poziţiona un site web în topul căutărilor pe care le fac utilizatorii zilnic. Cu alte cuvinte, cei care deţin afaceri în diferite domenii, cu un site web dezvoltat deja şi care doresc să se afle în topul rezultatelor persoanelor interesate de această ramură vor apela la specialiştii SEO, aliaţii de care au nevoie în acest sens. Specialiştii SEO sunt profesioniştii în marketing şi care folosesc cercetarea şi analiza pentru îmbunătăţirea clasării unui site web pe motoarele de căutare, precum Google.

Specialiştii SEO găsesc cuvintele cheie cele mai populare şi mai relevante folosite în interogările motoarelor de căutare şi au rolul de a le introduce în site-uri web, ajutând motoarele de căutare să găsească acele site-uri şi să le afişeze utilizatorilor web. Aceşti profesionişti pot lucra în agenţii de marketing digital sau la departamente de marketing interne.

Ce face specialistul SEO şi ce responsabilităţi are acesta?

Specialistul SEO este acea persoană care deţine diplomă de licenţă într-un domeniu conex, precum marketing, jurnalism sau tehnologia informaţiei sau o diplomă obţinută în urma absolvirii unui curs SEO special. Există o mare varietate de cursuri online pentru care doritorii pot opta şi pe care le pot urma în vederea îmbunătățirii abilităților în optimizarea motorului de căutare. Certificările pe care cursurile le oferă sunt importante pentru cei care doresc să funcţioneze ca şi specialişti SEO. Majoritatea instruirilor online în SEO nu au nicio condiţie prealabilă, iar specialiştii de succes în acest domeniu au abilităţi de analiză, comunicare şi cercetare excelente.

Responsabilităţile unui specialist SEO care se regăsesc de regulă în fişa postului acestuia includ:

·  elaborarea strategiilor de optimizare menite să mărească clasamentul rezultatelor motorului de căutare;

·  identificarea cuvintelor cheie SEO utilizate pe site-ul web şi materialelor de marketing;

·  stabilirea obiectivelor măsurabile ce demonstrează îmbunătăţirea eforturilor de marketing, monitorizarea valorilor zilnice ale performanţei în vederea înţelegerii performanţei strategiei EO;

·  comunicarea eficienta cu alţi profesionişti în marketing;

·  gestionarea strategiei SEO;

·  posibilitatea de a redacta conţinut convingător de înaltă calitate pentru site-uri web, inclusiv postări de bloguri şi descrieri de pagini.

Pentru a deveni un specialist SEO de primă clasă, sunt necesari ani de experienţă în dezvoltarea şi executarea cu succes a campaniilor SEO, dar şi cunoaşterea instrumentelor de cercetare a cuvintelor cheie şi de extragere a datelor, abilităţi excelente de comunicare scrisă şi verbală şi familiarizarea cu sistemele de gestionare a conţinutului. Nu în ultimul rând, un specialist SEO talentat, devotat muncii şi foarte priceput va câştiga foarte bine şi se dovedi un pion important în orice companie aflată în continuă dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.