Cum actioneaza Quercetina asupra organismului?

Quercetina este molecula antiimflamatoare ce se gaseste in fructe si legume, avand putere antioxidanta prin reducerea efectelor radicalilor liberi. Acest compus are efecte pozitive asupra sanatatii organismului, fiind de mare ajutor in prevenirea afectiunilor. Este cel mai puternic antioxidant cunoscut pana in momentul de fata. Quercetina reduce bolile si semnele legate de imbatranire, este un antiimflamator natural si este bogat in antioxidanti.

Quercetina se foloseste in tratarea bolilor la inima si a vaselor de sange, intareste arterele, echilibreaza colesterolul din sange, se utilizeaza pentru problemele legate de cataracta, astm, infectii, previne cancerul, si trateaza infectiile prostatice.

Quercetina sustine imunitatea  – Quercetina are efect de cinci ori mai eficient decat vitamina C, aceasta avand putere de aparare a organismului impotriva bolilor sau a infectiilor. Quercetina are proprietati antibacteriene, actionand impotriva bacteriilor la stomac, intestine, piele sau sistem respirator. Quercetina in combinatie cu alte flavonoide, combate virusul herpesului, adenovirus, encefalita japoneza sau virusuri respiratorii.

Quercetina reduce inflamatiile – Quercetina contribuie la scaderea inflamatiilor acute sau cronice. Are proprietatea de a reduce rigiditatea articulatiilor si a durerilor matinale sau durerile persoanelor care sufera de artrita.

Quercetina si alergiile – Quercetina avand proprietati antiinflamatorii, ajuta in ameliorarea simptomelor provocate de alergii. Aceasta blocheaza actiunea histaminei si ajuta in tratarea bronsitei sau astmului.

Quercetina impotriva cancerului – Avand proprietati antioxidante, quercetina are un rol foarte  important in combaterea cancerului. Quercetina omoara celulele canceroase de la nivelul ficatului, prostatei, plamanilor, sanilor, colonului, etc.

Quercetina scade tensiunea arteriala – S-a constatat ca suplimentele naturale de quercetina ajuta in scaderea semnificativa a tensiunii arteriale sistolice si diastolice, datorita efectului relaxant asupra vaselor de sange. Quercetina reduce tensiunea arteriala si ajuta la scaderea colesterolului din sange.

Quercetina previne bolile neurologice– Alzheimer sau Parkinson pot fi vindecate cu ajutorul quercetinei. Stresul apare atunci exista un dezechilibru in organism. Quercetina are proprietati antioxidante impotriva radicalilor liberi. Quercetina ne mai poate proteja impotriva metalelor care au efect asupra sistemului nervos.

Quercetina pentru rezistenta atletica– Quercetina imbunatateste masa musculara a corpului si creste rata metabolica.

Quercetin este antioxidantul natural folosit in aceasta perioada afectata de virusul Covid, datorita efectelor sale antivirale si antioxidante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.