Cum acționezi când se descarcă bateria auto

Șoferii care au autoturisme personale trebuie să le întrețină foarte bine, astfel încât să le folosească la capacitate maximă și, în același timp să poată conduce în siguranță. De exemplu, atunci când tipurile de baterii auto pe care le au se descarcă, oamenii trebuie să știe cum să acționeze și ce trebuie să facă. Nu este vorba despre o problema gravă, dar este important că toți conducătorii să fie prudenți în acest sens.

Care sunt principalele semne că bateria urmează să se termine?

Pe lista detaliilor de care este bine că toți conducătorii auto să țină cont se numără și semnele care le pot indică din timp că bateria auto se termină. Printre cele mai importante indicii în acest sens se numără următoarele:

·       mașinile pornesc din ce în ce mai greu;

·       în bord se aprinde beculețul specific pentru baterii auto;

·       farurile nu mai luminează corespunzător – având în vedere că bateria este sursă de energie pentru motor, dar și pentru multe alte componente auto, atunci când farurile nu mai sunt eficiente, șoferii trebuie să-și pună un semn de întrebare.

Cum îți dai seama că s-a descărcat bateria?

Pentru început, șoferii trebuie să știe că își pot da seama dacă bateria s-a descărcat atunci când încearcă să pornească mașina, dar acest lucru nu se întâmplă. De cele mai multe ori, după ce bagă cheia în contact, șoferii vor auzi un sunet deranjant din zona motorului. Recomandat este să nu încerce să mai pornească autoturismul în acest condiții, pentru că nu este exclus să înece motorul. Următorul pas este acela de a verifica perioada de valabilitate a bateriei, dar și când a fost această cumpărată. Mai mult, șoferii trebuie să țină cont de faptul că atunci când își folosesc mașinile mai des, bateriile se descarcă și ele mai repede.

Ce faci când ești la drum lung? Unde găsești baterii auto?

Bateriile auto pot ceda și atunci când oamenii se află la drum lung. Acest lucru se poate întâmplă, mai ales în condiții de iarnă foarte dificile. De preferat este că șoferii să nu apeleze la ceilalți participanți la trafic în vederea tractarii, ci să solicite ajutor din partea unei firme specializate în domeniu. O echipă de profesioniști de la Vrum Auto se poate deplasa la fața locului, acolo unde pot umple bateriile cu suficientă energie pentru care oamenii să ajungă cel puțin până la un service auto ori până la un magazin de unde să cumpere o nouă baterie. Indicat este că oamenii să lase problemele tehnice pe mâna celor care sunt bine pregătiți în acest și au suficientă experiență pentru a acționa în siguranță.

Indiferent unde s-ar află în momentul în care bateriile auto cedează, șoferii trebuie să își păstreze calmul și să ceară ajutor din partea unei firme de tractări. În acest fel, nu își pun în pericol sănătatea și se asigura că vor putea cumpără modele potrivite de baterii pentru autoturismele personale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *