Cum alegem materialele de constructii ideale?

Datorita faptului ca este evidenta dezvoltarea comertului online in toate sectoarele, acelasi lucru este valabil si in cazul magazinelor de materiale de constructii .

Acestea sunt mult mai usor de achizitionat online, deoarece te poti hotara asupra necesarului de materiale din linistea propriei case, la orice ora din zi sau din noapte. De asemenea, este foarte important ca poti alege  tot ceea ce ai nevoie, caci intr-un magazine online cum este magazinul casa de comenzi http://vindem-ieftin.ro/ , gama de produse este foarte variata.

Un alt motiv pentru care este foarte simplu sa cumperi dintr-un depozit online, este ca preturile sunt foarte bune , raportul calitate- pret fiind mult mai bun decat daca s-ar cumpara de la depozitele si magazinele din oras.  De asemenea, in mediul online clientii pot avea parte de mult mai multe reduceri, promotii si discount-uri.

Materialele intalnite in astfel de magazine online corespund celor mai exigente standard si acestea pot fi clasificate

  • In functie de starea lor: solide, fluide, plastice
  • In functie de provenienta:- materiale naturale( piatra naturala, lemn, cauciuc)

-materiale artificiale: obtinute in urma anumitor procese de transformare, sticla, materiale plastice

–      In functie de domeniul de utilizare: materiale de constructii si materiale pentru instalatii

–      In functie de destinatia si caracteristicile lor: produse din lemn, materiale pentru izolatii, materiale pentru finisaje, produse din metal, materiale pentru zidarii, betoane si mortare.

Putem oferi un plus de personalitate si stil casei noastre, alegand diferite modele de gresie si faianta , pentru baie, bucatarie, hol sau balcon.

Gresia este acea roca din nisip cimentat care este prelucrata folosind diferite tratamente. Aceasta este de doua tipuri, fie de interior, fie de exterior. Gresia folosita in exterior este special tratata pentru a rezista frigului si inghetului.

Despre gresie trebuie sa se stie ca nu are nici un fel de proprietati antitermice sau antifonice.

Faianta se gaseste intr-o gama variata de modele si culori, de la cele mai simple pana la cele mai  complicate modele.

Atunci cand se alege modelul dorit, este necesar sa se achizitioneze cel putin cu 10% mai multa faianta sau gresie, pentru a putea acoperi eventualele pierderi care apar.

De asemenea, atunci cand se alege modelul de faianta, trebuie sa se tina cont de culoarea aleasa, caci o culoare inchisa face ca un spatiu sa para mult mai mic, iar culorile calde si luminoase vor crea impresia unui spatiu mai mare. De asemenea, culoarea aleasa trebuie sa fie in ton cu mobilierul ales.

Pe langa gresie si faianta, mai trebuie achizitionate cantitatile necesare din urmatoarele materiale de : adeziv, ciment, nisip, ipsos si chit pentru rosturi.

Numeroase aplicatii in constructii , fie pentru cofraje, rafturi, baraci sau magazii, scene sau panouri de afisaj, le au placile  OSB . Acestea sunt placi rigide din 3 straturi de aschii de lemn care au ajuns in aceasta stare in urma unui proces de presare la cald.

Placile OSB sunt foarte rezistente atunci cand vine vorba despre rigiditatea si rezistenta la incovoiere, dar si o foarte buna stabilitate dimensionala atunci cand vine vorba despre umiditate.

Placile OSB trebuie sa fie transportate, depozitate si folosite cu grija, de asemenea, acestea nu trebuie sa fie folosite in exterior fara a fi neprotejate, caci acestea nu sunt rezistente in cazul unor intemperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *