Cum alegi cauciucurile de iarna?

Principala proprietate care distinge anvelopele de iarnă de cele de vară este compoziția chimică a compusului. Cauciucul de vară, la temperaturi scăzute, se întărește și își pierde elasticitatea. Aceasta duce la o scădere a aderenței la suprafață și crește riscul în utilizare. Materialele utilizate pentru producerea de cauciucuri de iarnă rezolvă această problemă. Anvelopele de iarnă sunt fabricate din cauciuc natural, care garantează elasticitatea și rezistența, oferind o manevrabilitate mai bună pe suprafețele alunecoase. Cauciucul artificial  afectează performanțele prin uzură, prindere și frânare.

Cauciucul negru de carbon determină durabilitatea și rezistența produsului, însă silice este cea mai excelentă pentru anvelopele de iarnă, datorită rezistenței sale la temperaturi scăzute. Sulful servește ca element auxiliar pentru conectarea moleculelor polimerilor descriși mai sus. Uleiurile naturale sau rășinile înmoaie și servesc la menținerea elasticității chiar și la temperaturi extrem de scăzute. Aceste componente sunt capabile să ofere cauciucurilor de iarnă calitate și performanțe excelente.

Cauciucuri de iarnă – Caracteristici model de rulare

Modelul de rulare al anvelopelor pentru sezonul rece este de mai multe tipuri. Modelele simetrice sunt foarte frecvente și sunt considerate universale. În mare parte, astfel de modele au un nivel de zgomot mai ridicat în mers pe străzile din oraș și aparțin segmentului de mijloc și bugetar. Cauciucurile mai scumpe au  banda de rulare asimetrică și sunt mai puțin zgomotoase pe drumurile din oraș. Modelul direcțional este responsabil pentru scurgerea de înaltă calitate a apei din plasturele de contact cu șoseaua. Aceste anvelope sunt marcate cu o săgeată care indică direcția de rotație a roții și pentru instalarea corectă.

Anvelope cu pivotare și frecare

Pentru perioada de iarnă, tracțiunea pe suprafețe alunecoase, înzăpezite sau umede este foarte importantă. Prin urmare, există mai multe tipuri de cauciucuri de iarnă. Anvelopele menționate mai sus, pe de o parte, pe gheață și zăpadă densă, reduce semnificativ distanțele de frânare și pot accelera timpul. Pe de altă parte, pe trotuarul curat, vârfurile reduc semnificativ tracțiunea, ceea ce poate duce cu ușurință la derapaj necontrolabil, precum și la o creștere semnificativă a distanței de oprire. Există, de asemenea, anvelope pivotate care au un set întreg de găuri tehnologice, în care știfturile pot fi montate suplimentar. În cele din urmă, cel de-al treilea tip de anvelope de iarnă sunt cele de frecare. Datorită structurii speciale a benzii de rulare și a șuvițelor subțiri, aceste anvelope par să se lipească de suprafața cu gheață și zăpadă. Pentru această caracteristică, cauciucurile au primit numele „Velcro”.

Producătorilor moderni de anvelope le pasă de clienții lor, așa că încearcă să facă produsele cât mai confortabile și sigure. Acest lucru se reflectă în caracteristicile structurale ale învelișului anvelopelor de iarnă. Ideea este că multe modele de astăzi sunt echipate cu garnituri suplimentare pe pereții laterali. Sau se folosește un material mai dens pentru părțile laterale. Această tehnologie este necesară pentru a preveni deteriorarea anvelopei în coliziune cu un obstacol care este invizibil sub zăpadă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *