Cum alegi jucăria potrivită pentru copilul tău?

Când devii părinte, îți apar unele întrebări care efectiv nu erau în viața ta înainte, întrebări precum: care e cel mai bun magazin jucarii? Unde găsesc scutecele cu cel mai bun raport calitate-preț? Care sunt cele mai bune parcuri pentru copii? Dintr-odată, un singur lucru devine în prim-plan – ca fetița sau băiețelul tău să aibă cât mai multe jucarii! Iar acest lucru devine și mai evident atunci când vezi toate produsele pentru copii – mâncare pentru copii, haine pentru copii, până și mobila, acum sunt lucruri precum: Fotoliu copii, sau scaune pentru copii.

jucarii plus

Deci nu ai cum să nu îți pui întrebarea – ce este pe primul loc? Ei bine, după cum bine știi, fiecare copil este diferit!  În timp ce unii copii ar prefera să se joace cu niște jucării de lemn, alții preferă să se joace cu jucării de pluș. Unii băieți preferă pistoalele de jucărie, iar alții mașinuțele de jucărie. Unele fetițe preferă papușile, iar altele preferă animăluțele de pluș.

Îți vei da seama rapid că al tău copilaș îți va spune de îndată care sunt jucăriile sale preferate – și nu doar că îți va spune de îndată, dar îți va spune de foarte multe ori! Odată ce descoperă ce îi place, fie că este vorba de soldățeii de jucărie sau de mobilele de jucărie, aceștia îți vor repeta în continuu: “mama, îmi mai iei o mașinuță?” “Tata, mai mergem la magazinul de jucării?”.

jucarii copii

Desigur, mereu vrem să îi oferim ce este mai bun copilului nostru, iar o jucărie este o metodă foarte bună de a-i oferi o recompensă pentru o treabă bine făcută! Dacă și-a făcut și menținut curat în cameră, de exemplu, sau dacă a avut foarte multe note mari în ultima vreme, atunci clar merită o jucărie. Sau îți poți pune problema altfel: faptul că va primi o jucărie la final este o motivație pentru ei! Normal că vrei să îți faci curat în cameră sau să înveți pentru școală dacă știi că vei primi o jucărie la final!

În concluzie, nu e nevoie de o metodă definitivă pentru a-i alege jucăria perfectă copilașului tău, acesta sau aceasta îți va spune oricum care este alegerea lor, însă cea mai bună jucărie este cea care va fi primită ca și recompensă, în urma unui lucru bine făcut! Nu contează ce jucărie e (rareori vei găsi un copil care să se plângă de asta!), atâta timp cât este bine meritată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *