Cum alegi un studio de videochat? 7 sfaturi pentru a evita surprizele neplăcute

i luat una dintre cele mai importante decizii ale vieții tale și acum cauți un studio de videochat profesionist și legal cu care să colaborezi? Nu trata cu indiferență etapa alegerii studioului, dacă vrei că munca ta de model să dea rezultatele pe care le aștepți. 

Ca să ajungi la câștigurile impresionante care au dus, de fapt, industria de videochat din România pe primul loc mondial, trebuie să lucrezi în cele mai bune condiții și să dai dovadă de multă perseverență. Iar dacă alegi un studio de videochat la întâmplare, șansele să fii mulțumită de activitatea ta sunt foarte mici. 

Iată o listă de sfaturi practice care te vor ajuta să eviți studiourile neserioase și să alegi unul legal și profesionist, cu dotări de calitate, unde vei fi respectată, plătită la timp și recompensată chiar cu diverse bonusuri. 

Cum găsești niște studiouri de videochat bune

  • Documentează-te

Discută cu mai multe fete care fac deja videochat și află la ce studiouri lucrează ele, care sunt condițiile de acolo, dacă le place și dacă sunt mulțumite. Niciuna dintre prietenele tale nu este model? Nicio problemă. Fă-ți cont pe un forum de videochat, citește topicurile despre studiouri și află de la celelalte utilizatoare care sunt cele mai bune studiouri din orașul tău. 

  • Verifică online studiourile care te interesează

După ce afli câteva nume de studiouri de videochat, e momentul să le verifici pe internet. Elimină-le din listă pe cele care nu au site-uri sau care nu au trecute date de contact și adresă. Caută-le și pe Facebook și verifică review-urile. 

  • Mergi la interviuri

O idee foarte bună este să și suni la studiourile care îți atrag atenția și să încerci să afli câteva lucruri despre modalitatea de angajare, modalitatea de plată, despre beneficii, plata taxelor, program, diverse facilități sau dacă și ce penalizări există. Încearcă să mergi la mai multe interviuri ca să vezi cu ochii tăi cum arată studioul, decorul din camere și facilitățile, să vezi dacă îți place atmosfera. Discută și cu modelele de acolo, ca să afli direct de la „sursă” răspunsuri la întrebări despre modul de lucru. 

Deja până în acest moment probabil că ai selectat deja două sau trei studiouri care-ți plac. Cum îl alegi pe cel perfect pentru tine? 

Cum alegi cel mai bun studio de videochat

  • Asigură-te că studioul lucrează legal. 

Asta înseamnă că trebuie să semnați de la început o colaborare, nu peste o lună, două sau trei. Această colaborare trebuie, evident, să aibă o formă legale, astfel încât toate taxele și impozitele aferente să fie plătite către stat. 

În caz contrar, rișți să fii acuzată de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și, în plus, îți va fi imposibil să intervii legal dacă nu vei primi ce ți s-a promise la angajare. De asemenea, un studio legal nu va colabora niciodată cu persoane sub 18 ani – ține cont și de acest factor când faci alegerea. 

  • Optează pentru un studio unde personalul este format exclusiv din fete, eventual chiar din foste modele. 

Există cel puțîn un astfel de studio de videochat în Bucureșți, unde întreaga echipă are în spate ani de experiență și știe foarte bine ce probleme poți întâmpina în activitate, oferindu-ți soluțiile și suportul necesar. În plus, într-un mediu format în totalitate din femei te vei simți mult mai în largul tău și vei lega prietenii. 

  • Pune accentul pe formarea profesională. 

Alege un studio care îți oferă nu doar training specializat, ci și cursuri de formare profesională, cursuri de perfecționare a limbii engleze și burse de studiu în diverse domenii. Meseria de model are un termen de expirare, iar asta înseamnă că, în timp ce lucrezi, trebuie să te și pregătești pentru momentul în care nu vei mai face videochat. 

  • Mizează pe profesionalism și bun gust

Asigură-te că vei beneficia de ședințe de makeup înainte de intrarea în tură, de fotografii profesioniste, și că încăperile în care vei lucra sunt decorate cu gust și cu mobilier de calitate. 

Meseria de model de videochat nu este una ușoară, chiar dacă promite încasări foarte mari fără să depui un efort special. Pe termen lung, activitatatea de videochat te poate epuiza psihic, așa că e bine să faci tot posibilul pentru a te asigura că îți usurezi cât mai mult viața și alegi un studio bun. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.