Cum e cand te muti de la bloc la casa

Atunci cand locuiesti la bloc, intr-un apartament, ai anumite avantaje, dar si dezavantaje, la fel ca in cazul in care locuiesti la casa.

In primul rand, atunci cand stai la bloc, ai parte de diferite tipuri de vecini pe care ii intalnesti destul de des, fie cand urci sau cobori scarile ori atunci cand se face sedinta pentru rezolvarea anumitor probleme sau pentru plata taxelor. Daca vecinii sunt sociabili atunci acest lucru poate fi un avantaj, deoarece iti pot veni des in ajutor atunci cand intampini o problema, insa daca acestia din contra, nici nu saluta sau mereu au ceva de comentat la adresa ta, atunci viata la bloc se poate dovedi a fi una complicata.

Atunci stai la bloc ai avantajul situarii aproape de centrul orasului, iar in cazul in care ai copii acest lucru este un beneficiu clar, pentru ca nu trebuie sa duci grija transportului acestora dimineata cand e aglomerat spre scoala si dupamasa de la scoala, acasa.

Inca un avantaj tot din acest punct de vedere poate fi acela ca cei mici au o multime de prieteni alaturi de care sa isi petreaca timpul liber de dupa scoala sau vacantele.

Atunci cand te muti de la bloc la casa, exista cateva lucruri care se schimba in viata ta si anume:

In cazul in care te muti intr-un complex rezidential de case insiruite vei constata ca e mai liniste atunci cand stai in casa si nu mai ai problema cu muzica data prea tare de catre vecini sau cu certurile acestora. Totodata nici tie nu ti se va mai plange nimeni in legatura cu nivelul de zgomot pe care il faci dupa anumite ore, deci nu va mai trebui sa te supui acelor reguli generale care exista atunci cand la bloc.

Cand te muti la casa, daca ai copii, acestia vor avea o mica problema cu despartirea de vechii prieteni din cartier, iar daca distanta fata de scoala s-a marit considerabil, va trebui sa ii duci tu la scoala, desigur nu si in cazul complexului rezidential din Iasi Cubic Village, unde exista mijloace de transport in comun spre oras.

Un lucru care iti va lipsi cand te muti la casa este reprezentat de faptul ca nu vei mai avea probabil vecini atat de apropiati ca cei din scara, la care sa apelezi atunci cand iti lipseste poate ceva prin casa si e prea tarziu sa mai mergi la cumparaturi. Insa si acest impediment poate fi rezolvat atunci cand te hotarasti sa te muti alaturi de prieteni de familie sau rude intr-un duplex Iasi din complexul rezidential Cubic.

Daca te muti departe de zgomotul orasului, atunci cu siguranta vei simti si lipsa poluarii din marile orase pe care o simtim tot mai mult pe zi ce trece, iar in weekend-uri sau dupa programul de lucru te poti bucura chiar si de un gratar in curtea casei alaturi de cei dragi.

Asadar acestea sunt cateva din schimbarile care vor fi resimtite atunci cand te muti la casa noua, si desi par probabil niste schimbari dificile, acestea sunt de cele mai multe ori trecute fara prea multa bataie de cap datorita capacitatii noastre de adaptabilitate.

Tie cum ti se pare ideea de a te muta de la bloc la casa noua?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *