Cum îngrijești de patrupedul tău iarna?

Iarna este o perioadă grea pentru majoritatea animalelor existente pe mapamond. La fel ca și oamenii, câinii au nevoie de îngrijire și supraveghere sporită în perioada rece a anului, întrucât suferă din cauza frigului. Izolarea acestora până apar temperaturile de zece grade niciodată nu va fi o soluție, zbânțuiala și joaca cu patrupedul în zăpadă este un atribut esențial al vieții acestora și distracției noastre. O alimentație echilibrată, o îngrijire sporită a blănii sau supravegherea patrupedului cu o zgardă de dresaj, cât și alte acțiuni vor avea rezultatul cuvenit.

Ce recomandări avem pentru această iarnă?

Plimbări mai scurte, dar mai dese

Exact, temperatura și umezeala de afară își fac simțite prezența, patrupedului fiind mult mai greu să reziste o perioadă îndelungată expus la factorii externi. Totuși, pentru ca acesta să își poate efectua nevoile și a beneficia de mișcarea recomandată, este necesar să nu reduci perioada totală pe care acesta o petrece afară. De aceea, plimbările vor fi mai dese, chiar dacă mai scurte, în final rezultatul fiind la egalitate. Pentru a face plimbarea mai veselă și interactivă, poți lua jucăria lui preferată și să începeți jocul.

Atrage atenția la blană

Când vorbim despre frigul de afară, stratul de păr al câinilor le vine în mare ajutor. Cu toate acestea, doar prezența blănii nu asigură o “ încălzire” eficientă, blana animăluţului necesită îngrijire adițională. Știai că blana pieptănată asigură o permeabilitate mai redusă, ceea ce sporește gradul de menținere a temperaturii corpului? Dacă nu, începe să piepteni și blana prietenului tău patruped și vei observa schimbările benefice și dispoziția sa de a prelungi plimbarea de afară.

De asemenea, un detaliu important al îngrijirii în perioada iernii a câinelui este îndepărtarea gheții, zăpezii din blana acestuia, un pieptene îți vine iarăși în ajutor și te ajută în acest simplu proces.

Ce faci dacă câinele tău nu are blană sau foarte puțină?

Multe rase de câini au blana nu foarte dezvoltată sau nu o au practic deloc. Această caracteristică îi face mult mai vulnerabili în lupta cu frigul. În acest caz, achiziționarea de haine pentru patrupedul tău este soluția ideală. Acestea îi vor oferi un plus de protecție și în același timp, un aspect plăcut.

Supraveghează-l la distanțe medii și mici

Chiar dacă dorești să îi asiguri libertatea totală câinelui tău, această opțiune nu este foarte sigură pentru patrupedul tău. Iarna zăpada cade de pe acoperișuri, iar riscul ca acesta să cadă în capcane de zăpadă este foarte ridicat. Dacă obișnuiești să faceți plimbări în apropierea unui lac sau baltă există și riscul ca acesta să ajungă în zone cu gheață subțire. O zgardă de dresaj sau o lesă te vor salva pe tine și patrupedul tău. Important e să nu uiți de măsurile de securitate nicicând, în oraș sau sat, pericolele există pretutindeni.

Asigură o hrană echilibrată

Deshidratarea și slăbiciunea câinelui sunt efecte garantate ale temperaturii scăzute de afară. Pentru ca să eviți slăbirea sistemului imunitar al patrupedului tău, asigură-i apă, produse bogate în vitamina E și A, precum și o masă caldă, în special atunci când veniți de la plimbare.

Dacă o eventuală îngrășare a câinelui te sperie, proporționează-i mâncarea și riscul dispare.

Ai grijă de sănătatea prietenului tău patruped în orice perioadă, iar în timpul temperaturilor scăzute în special. Acordă atenție modului în care acesta se alimentează, este apărat și supravegheat. Cu siguranță, acesta te va răsplăti cu afecțiune și prietenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.