Cum iti izolezi locuinta cu bani putini: 4 idei

Izolarea termica a locuintei poate fi realizata in interior si exterior, spatiile acoperite incluzand peretii, tavanul si podeaua. Materialele utilizate nu trebuie sa fie costisitoare; exista solutii accesibile la pret, ce au o buna rezistenta termica, sunt durabile, ignifuge si impiedica formarea mucegaiului si a igrasiei.

Termoizolarea este necesara pentru ca peretii unei cladiri sunt cea mai mare suprafata dintre componentele acesteia, iar materialele de constructie (caramida, BCA, lemn sau beton) nu garanteaza un confort termic suficient. In lipsa izolatiei termice, mare parte din cantitatea de caldura produsa pentru incalzirea locuintei se pierde. Asadar, izolarea temeinica va face mediul interior mai placut si va reduce costul facturilor la climatizare atat pe perioada sezonului rece, cat si a celui cald. Iata 4 solutii accesibile si eficiente de izolare a caminului!

1. Vata minerala bazaltica

Vata minerala bazaltica poate fi utilizata drept termosistem, deoarece are proprietati foarte bune de izolare. Mai mult, aceasta se monteaza rapid, modalitatile de prindere fiind multiple: o poti fixa folosind niste adezivi, plasa de armare si dibluri, ori fixand panourile pe structura metalica reglabila. Materialul are o durata mare de viata, o permeabilitate crescuta la vapori, rezista la foc si este un bun izolator fonic. Verifica oferta de vata bazaltica de pe MatHaus.ro si bucura-te de avantajele acesteia. 

2. Polistirenul expandat

Numarandu-se printre cele mai utilizate produse in Romania, polistirenul expandat are un pret bun si este relativ simplu de instalat. Se poate folosi atat la renovari, cat si la constructiile noi, fiind disponibil sub forma de panouri (placi) de diverse grosimi. Acest material se poate aplica la interiorul sau exteriorul cladirii, insa poate fi o solutie si pentru izolarea mansardei, in special daca exista infiltratii de apa prin acoperis.

3. Spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este un sistem de izolatie apreciat pentru ca elimina aproape in totalitate pierderile termice, asigurand astfel o economie considerabila la energia consumata. Este un material ce protejeaza impotriva aerului rece si cald, dar si a umiditatii. Pe langa asta, spuma poliuretanica reduce transferul sunetelor, asigurand protectia fonica a locuintei. Peretii, terasele de bloc, fundatiile, acoperisurile, subsolurile si pardoselile pot fi izolate cu spuma poliuretanica. Un alt avantaj al spumei este durabilitatea sa, aceasta mentinandu-si proprietatile timp de cateva zeci de ani. In plus, nu intretine focul si este eficienta in tinerea la distanta a insectelor si rozatoarelor.

4. Pluta

Pluta este un material natural si poate fi aplicata pe acoperisturi sau pe podele, avand proprietati bune de izolare termica si fonica. Aceasta isi mentine forma in care este montata, fiind destul de usor de instalat. Pluta nu dauneaza mediului inconjurator; ea provine din coaja unor stejari batrani din zona Marii Mediterane. Este usoara, pufoasa, moale si umflata, avand in compozitie o ceara naturala ce o face ignifuga, rezistenta la termite si impermeabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *