Cum mentinem durata de viata la termopane

 Tot mai multi proprietari de locuinte aleg pentru casele lor ferestre termopan din PVC. Ele nu au devenit populare doar pentru estetica lor, reprezentand o investitie de durata si practica, fiind rezistente in timp si cu avantaje pentru locuinta, termopanele isi merita locul lor in preferinte. La fel ca oricare alt lucru din casa si aceste termopane au nevoie de o anumita ingrijire pentru a mentine durata lor de viata:

  1. Nu se recomanda vopsirea profilelor din PVC. Vopsind profilul risti sa se degradeze mult mai repede tamplaria, iar în cativa ani sa se desprinda. Pentru o curatare si ingrijire corecta foloseste detergenti obisnuiti, deoarece acestia nu au in compozitia lor substante care iti pot dauna sau zgaria suprafetele. Indicat e sa stergi suprafata prin miscari circulare,  folosind un material umed si moale.
  2. Ai grija cu substantele ce au la baza acetona sau diluanti, nu este indicata folosirea lor pentru intretinerea de termopane. Acestea devin daunatoare profilelor PVC, iar in timp profilele albe se vor ingalbeni, se vor zgaria si deteriora.
  3. Pentru a sterge suprafetele din PVC nu trebuie sa folosesti obiecte dure ( sarma, bureti abrazivi), va fi nevoie doar de o laveta sau de un material umed. Daca ele vor fi uscate, nu vei face altceva decat sa atragi mai mult praf si sa incurajezi depunerea impuritatilor pe termopane.
  4. Sticla din modelul de ferestre termopan nu se curata cu solutii pe baza de alcool, in schimb sunt solutii pe piata speciale pentru intretinerea sticlei termopan. E bine sa speli sticla dupa fiecare zi ploioasa sau cel putin in fiecare anotimp al anului.
  5. Dupa ce se monteaza ferestrele termopan din PVC nu lasa mai mult de 20 de zile folia de protectie pe ele. Daca temperaturile de afara scad sau cresc, risti sa ramana urmele de lipici pe suprafata  profilelor. In cazul in care locuinta are parte de ceva renovari,  poti sa protejezi ferestrele termopan acoperindu-le inca de la inceput  cu folie de protectie.

    Pe langa intretinerea lor, manevrarea si utilizarea corecta a acestor ferestre termopan sunt la fel de importante. Cateva lucruri pe care e bine să le eviti cand vine vorba de termopane:

  1. Cadrul de la termopane nu trebuie sa fie presat de greutati in plus
  2. Atunci cand deschizi geamul, ai grija sa nu lovesti cu rama ferestrei peretele, altfel risti sa spargi sticla si sa te accidentezi
  3. In momentul in care va fi nevoie sa inlocuiesti partile uzate sau deteriorate ale termopanelor PVC,  indicat e sa apelezi doar la un personal calificat pentru restaurarea sau inlocuirea lor.

     Dorim ca investitiile pe care le facem sa fie profitabile si avantajele sa fie vizibile si pe un viitor mai indelungat. Chiar daca alegi termopane de calitate, tu ai un rol important in mentinerea calitatii lor, acela de a le intretine  si utiliza corect. Te vei bucura de rezistenta in timp si durata lunga de viata a acestor ferestre termopan daca vei tine cont si de specificatiile simple de mai sus, dar folositoare pentru casa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *