Cum plecăm în vacanță în condiții de pandemie?

Ultimul an a fost unul dificil pentru noi toți, pandemia de SARS-COV-19 a afectat întreaga omenire pe toate planurile. Turismul a fost puternic afectat, zborurile anulate, circulația restricționată iar domeniul horeca a avut mult de pierdut.

Însă cu toate acestea, daca suntem responsabili, asta nu înseamă că nu putem pleca în vacanță fără a pune în pericol sănătatea noastră sau pe a celor din jur.

  1. Alege cu grijă destinația.

Acesta fiind primul aspect și cel mai important, trebuie să ne informăm extrem de bine vis a vis de tot ce înseamna condițiile de ședere în acea țară. Alegeți cu grijă destinația ca să nu riscați să ajungeți acolo și să fiți nevoit să stați în carantină două săptămâni, de aceea trebuie să consulți site-ul Ministerului de Afaceri Externe, acesta emite alerte referitoare la situația pandemiei de SARS-COV-19 și este un instrument util pentru verificarea oricărei destinații vă interesează.

  • Cumpără biletele de avion din timp.

Această metodă este excelentă pentru cei ce vor să economisească o sumă considerabilă de bani. De regulă cei ce călătoresc spontan sunt nevoiți să plătească pe un bilet de avion o sumă foarte mare comparativ cu situația în care și-ar fi achiziționat biletul din timp. Verificarea periodică a ofertelor agențiilor de turism ne poate surprinde de multe ori și să găsim vacanța mult visată la un super preț.

  • Asigură-te că ai bani de rezervă.

O situație neprevăzută poate apărea oricând și este ideal să avem o sumă de bani pentru asemenea situații. Dacă totuși nu ați reușit să puneți bani deoparte, puteți încerca un credit online urgent de la comparatorul de credite creditdoctor.ro. Acest împrumut se realizează 100% online și banii vă sunt virați în cont în câteva ore. Instituțiile financiare nebancare oferă soluția pentru aceia dintre noi care sunt în criză de timp și îsi doresc un împrumut rapid, doar cu buletinul, cu dobânză 0.00Lei și DAE 0.00%.

  • Cazează-te la un Airbnb.

Mult mai accesibil din punct de vedere financiar, un airbnb vă oferă posibilitatea să vă cazați cu întreaga familie, veți restricționa astfel pe cât de mult posibil interacțiunile cu alți oameni.

  • Kit pandemic de călătorie.

Bineînțeles că în aeroport sau în orice altă locație am intra va exista dezinfectant la intrare, însă este de preferat să ne creem și propriul nostru kit de protectie anti Covid-19.

Acesta ar trebui să conțină dezinfectant pe bază de alcool, mănuși din latex pentru a evita contactul cu suprafețele și bineînțeles măștile de unică folosință.

  • Evită spațiile închise și neaerisite!

Înceacă să îți creezi un program bine organizat de vizitare a obiectivelor turistice și verifică dacă se pătrează distanțarea socială de 2-3 metri oriunde te-ai duce.

Evită să mergi în cluburi sau în spații unde este aglomerat, chiar dacă în țara respectivă sunt restricțiile ceva mai permisive.

Nu servi masa în restaurante unde nu se respectă normele impuse de pandemie și evită să folosești liftul.

În concluzie, dacă suntem conștienți de toate riscurile și ne conformăm putem avea parte de o vacantă minunată și fără indicente neplăcute, important este să fim precauți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *