Cum putem scapa mai usor de inflamatii

Inflamatiile apar la fiecare persoana ca si o reactie normala si naturala a sistemului imunitar ce incearca sa lupte impotriva unor toxine, alergii (alergeni), iritatii, toxine dar si in cazul unor boli sau factori de stres. Reactia sistemului imunitar de a crea inflamatii este pentru a tine sub control orice ceea ce cauzeaza declansarea sistemului imunitar. Acestea apar la fiecare persoana insa din fericire exista metode pentru a scapa de inflamatii si efectul acestora. 

Unul dintre efectele inflamatiilor este durerea, aceasta apare in marea majoritate la fiecare dintre noi, iar unul dintre modurile de a reduce inflamatia este consumul de carne gatita, fiarta la temeperaturi joase. Specialistii din strainatate declara ca orice carne preparata la temperaturi ridicate declanseasa unele chimicale ce cauzeaza boli precum cancerul. 

Un alt mod prin care se pot reduce inflamatiile si se poate scapa de inflamatii este consumul de ceai verde. Beneficiile ceaiului verde sunt foarte cunoascute insa unul dintre efectele mai putin cunoscute este faptul ca ajuta corpul sa scape de inflamatii mai usor. Ceaiul verde are incorporat si un element polifenol ce diminueaza durerea cauzata de inflamatie, acest element se numeste catehina si diminueaza si riscul de diabet, cancer dar si accident cerebral. Bautul de ceai verde este foarte benefic pentru corp. 

Pentru a elimina inflamatiile este recomandat si consumul redus de zahar, in special sub forma de bauturi carbogazoase, acestea nu ajuta deloc corpul in momentul in care ai o inflamatie deoarece consumul ridicat de zahar creste si insulina, insulina fiind un element ajutator in formarea inflamatiilor. 

Foloseste ciuperca tibetana, cunoscuta si sub denumirea de cordyceps sinensis, acest element natural fiind foarte folosit impotriva a mai multor infectii si virusi. Ciuperca tibetana actioneaza ca si un anti inflamator puternic ajutand in acelasi timp sistemul imunitar in orice situatie, fiind un element ce actioneaza ca si un imuno-modulator perfect.

Practic acest supliment nutritiv cordyceps sinesis activeaza sistemul imunitar cand este necesar si il diminueaza în cazurile de manifestare excesiva. 

Acesta are efect asupra mai multor tipuri de afectiuni printre care: afectiuni ale sistemului cardiovascular (stenocardie, infarct miocardic), afectiuni ale cailor urinare (colici renale), afectiuni ale sangelui (hemoragii), afectiuni ale organelor respiratorii (pneumonie, astm, emfizem pulmonar), dar si afectiuni ale ficatului (ciroze, steatoza). 

O alte metoda de a reduce usor si rapid inflamatiile este prin consumarea de zinc sub forma de supliment zinc, acesta avand proprietati extraordinare reusind sa regleze sistemul imunitar (simturile noastre fiind direct conectate si influentate de reglarea sistemului imunitar) precum si reducerea inflamatiilor din corp. 

Zincul este un oligoelement extrem de important si este raspandit in corp de la muschi oase pana la unghii si par, iar in corp in totalitate exista cam 2-3 grame de zinc. Fiind extrem de solicitat, trebuie restocat, insa corpul nu isi face rezerve de aceea este important sa se consume zinc. 

Acesta ajuta foarte mult in vindecarea ranilor, in primul rand reduce inflamatia din zona ranilor dupa care ajuta sistemul imunitar in tratarea acelei rani si vindecarea acesteia mult mai rapid. Zincul are si rol suplinitor pentru antibiotice reusind sa regleze astfel sistemul imunitar impotriva virusilor. 

Tu ce metoda folosesti pentru a reduca si a scapa de inflamatii? Lasa-ne un comentariu in partea de jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *