Cum rezolvăm urgențele stomatologice pentru copii?

Dacă copilul dumneavoastră are dureri de dinți sau un accident care îi afectează unul dintre dinți, este important să-i aduceți la dentist cât de repede puteți.

Urmați lista noastră de verificare în cinci pași de mai jos pentru a vă oferi cele mai bune șanse de a-i salva dinții, de a ușura durerea și de a-l liniști pe copil că totul va fi bine. Dacă nu sunteți vreodată sigur de ce să faceți în caz de urgență, sunați la cabinetul local sau la 112 pentru sfaturi suplimentare.

S-ar putea să pară evident, dar pregătirea este esențială pentru a face față unei urgențe dentare. Este întotdeauna o idee bună să aveți la îndemână detaliile de contact ale cabinetului local și să faceți o notă a aranjamentelor medicului dentist pentru îngrijirea de urgență în afara programului.

Sfaturi și pași de urmat – Stomatologie la urgență pentru copii

Pasul 1 – Revizuire

Există un dinte lipsă, tăiat sau rupt? Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să evaluați situația. Dacă s-a întâmplat un accident cu suficientă forță pentru a deteriora un dinte, copilul dumneavoastră ar putea avea alte răni. Verificați-le cu atenție. Dacă observați ceva despre care nu sunteți sigur sau suspectați o leziune, discutați cu medicul de familie, sunați la 112 sau vizitați cel mai apropiat centru de asistență medicală pentru a solicita sfatul medicului profesionist.

Pasul 2 – Asigurați-vă

Acesta va fi un moment înfricoșător pentru micuțul tău. Dacă poți fi calm și încrezător (chiar dacă nu ești), copilul tău se va simți mult mai sigur. Dacă îi veți aduce lor la o pătură, o jucărie preferată în timp ce încercați să remediați problemele cu care se confuntă poate fi o modalitate bună de a le aduce un pic de confort.

Pasul 3 – Ameliorează

Administrarea formei preferate a copilului dumneavoastră de ameliorare a durerii fără prescripție medicală va ajuta la reducerea efectului oricărei dureri palpitante sau dureri de dinți. Amintiți-vă întotdeauna să urmați doza recomandată din instrucțiunile producătorului.

O compresă rece (fără gheață) este o modalitate bună de a reduce umflăturile. Dacă gura le sângerează, cereți-le să muște pe o batistă sau o cârpă curată.

Pasul 4 – Recuperare

Găsirea unui dinte lipsă (sau a unor părți ale unui dinte) este crucială. Dacă nu o găsiți, ar putea indica faptul că copilul dumneavoastră a înghițit-o sau a inhalat-o, ceea ce înseamnă că va avea nevoie de asistență medicală cât mai curând posibil. Dacă lipsește o parte a unui dinte, încercați din răsputeri să o găsiți și să păstrați partea lipsă a dintelui în niște lapte și să-l aduceți la dentist. Alegeți un recipient cu capac, deoarece vă va ușura mult călătoria către cabinet stomatologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *