Cum sa ai grija de vehicolul tau?

Inca din copilarie, baietii viseaza la un vehicul pe care sa-l conduca. Acest vis in cazul unora se materializeaza atunci cand isi aleg meseria de sofer de camion. Atata timp cat profeseaza aceasta meserie, camionul va fi casa lor.

Usurinta vietii lor va depinde de cat de multa grija vor avea de acel camion. Intr-un vehicul bine intretinut este mult mai usor sa indeplinesti anumite conditii  decat intr-unul care functioneaza cu dificultati.

reparatii cutii de viteze camioane
reparatii cutii de viteze camioane

Astfel este de recomandat ca vehiculul pe care lucreaza sa fie intr-o stare de functionare cat mai buna si sa fie intretinut corespunzator in mod periodic. Iata cateva idei despre, cum sa ai grija de camionul tau.

Ce inseamna intretinere corespunzatoare?

Aceasta expresie este oarecum foarte generalizata si acopera mai multe lucruri. In general insa intretinerea unui vehicul include necesitatile de baza si consumabilele.

In general aceste servicii se gasesc la un service rapid. De exemplu, de aceasta intretinere de baza tine schimbarea tuturor tipurilor de lichide necesare functionarii unui vehicul.

Lichidele dintr-un vehicul la fel si filtrele, asigura functionarea corecta a masinii si trebuie schimbate periodic. Schimbarea acestora de cele mai multe ori se face dupa un tabel, dupa parcurgerea unei anumite distante cu respectivul automobil.

Unele uleiuri nu trebuie schimbate decat foarte rar. De exemplu uleiul din cutia de viteze se schimba doar daca acesta ajunge la reparat si cutia este desfacuta in bucati.

Altfel daca initial uleiul a fost de calitate atunci se completeaza la nevoie. Cutia de viteze nu lucreaza la temperaturi foarte mari de aceea uleiul isi pastreaza proprietatile mult mai mult timp, de aici vine si ideea ca uleiul din cutie nu trebuie schimbat.

Nu putem spune asta despre uleiul de motor care lucreaza constant la temperaturi ridicate si din acest motiv in timp isi poate pierde proprietatile. Tocmai din acest motiv uleiul de motor se schimba dupa o anumita distanta parcursa sau daca se observa schimbarea culorii/vascozitatii acestuia.

Reparatii cu piese de calitate

Chiar daca la un vehicul facem mereu intretinere regulata si prelungim viata acestuia, la un moment dat tot o sa ajungem la reparatii. La un moment dat totul se strica iar acest lucru inseamna reparatii mai mult sau mai putin costisitoare.

De exemplu la reparatiile cutiilor de viteze nu putem vorbi despre costuri foarte mici, chiar daca se schimba doar o piesa mica, cutia tot trebuie desfacuta in bucati.

Daca cutia de viteze se desface, este un moment bun pentru a fi verificata piesa cu piesa pentru a schimba si alte componente uzate. Astfel se impiedica stricarea altor piese din cutie chiar dupa reparatie.

De cele mai multe ori de alegerea pieselor de schimb ce se vor utiliza in reparatii depinde reusita reparatiei. Daca piesa este de calitate, va rezista mult mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *