Cum să alegi cea mai potrivită folie magnetică pentru afacerea ta?

Ați utilizat până acum folie magnetică? Folia magnetică este un accesoriu eficient, versatil şi deosebit de util atât pentru uz casnic, dar mai ales pentru o varietate de sectoare de activitate. Fiind un produs care îşi găseşte aplicaţia în nenumărate domenii, inclusiv în tot felul de hobby-uri, o găsim disponibilă în foi, role, în benzi, buzunare sau rame, în diferite culori, texturi, grosimi, cu materiale  de suport maro sau colorat, cu sau fără autocolant şi cu diferite alte particularităţi.

În general, folia magnetică este un material foarte flexibil, potrivit pentru diferite aplicaţii industriale, grafice şi nu numai. Putem scrie cu uşurinţă pe o astfel de folie, o putem tăia, decupa şi manipula în aşa fel încât să îndeplinească cerinţele personale. Cu alte cuvinte, fie că veţi opta pentru foi magnetice sau pentru folie magnetică la rolă, posibilităţile de utilizare ale foliei magnetice sunt foarte variate.  În plus, suprafețele pe care se poate aplica folie magnetică sunt tot mai variate, de la suprafețe feromagnetice clasice (rafturi metalice, usi de dulap sau fisete, polite metalice) până la suprafețe pregătite special (tablă whiteboard, pereți cu vopsea magnetică sau chiar cu folie feromagnetică, cum există în unele magazine).

Folie magnetică – albă sau colorată? Cu adeziv sau fără adeziv?

Folia magnetică albă sau colorată aderă ferm la orice suprafaţă de oţel. Materialul poate fi tăiat cu un cuţit, perforat sau tăiat cu foarfece în orice formă doriţi. Acest tip de folie magnetică poate fi utilizată ca fundal pentru grafică în magazine, pentru prezentări la locul de muncă, dar la fel de bine poate fi folosită şi pe maşini. De asemenea, poate fi imprimată sau vopsită, oferindu-vă astfel posibilitatea de a crea cu uşurinţă propriile autocolante magnetice pe care le puteţi folosi în scop publicitar, în felurite prezentări profesionale sau în scopuri educaţionale.

În plus, tot mai des pe piață sunt utilizați magneții flexibili sub formă de folie magnetică cu adeziv, debitată la dimensiuni prestabilite: 10×15 cm, 20×15 cm, A5, A4 sau chiar dimensiuni la cerere. Aceasta se utilizează atât în zona de materiale promoționale cât și în realizarea de fotografii magnetice la diverse evenimente (nunți, botezuri, corporate) sau diverse suveniruri. Având diverse grosimi, și aspectul final al pozei pe suport magnetic va fi diferit.

Folie magnetică whiteboard

La rândul său, folia magnetică tip tablă de scris, cunoscută ca folie magnetică whiteboard, se comportă ca o tablă pe care se poate scrie cu markere pe bază de apă. Este o folie magnetică prevăzută cu o acoperire specială, lucioasă, astfel încât utilizatorul poate să scrie pe folie cu un pix sau cu o cariocă lavabilă. Este o folie pe care o puteţi refolosi de nenumărate ori fie acasă sau la birou. Unii preferă folia magnetică tip whiteboard pentru a imprima un logo, o fotografie sau un slogan, unii o utilizează în scop publicitar, iar alte persoane apreciază folia magnetică tip whiteboard pentru că este potrivită pentru realizarea unui calendar sau a unui planificator anual. Deoarece partea din spate este magnetică, folia tip tablă aderă la orice suprafaţă feromagnetică, inclusiv la o tablă whiteboard obișnuită.

Folie magnetică neodim

O folie magnetică cu o putere excepţională de aderenţă şi cu proprietăţi magnetice excelente, folia magnetică din neodim (neodymium) este specializată în aplicaţii mai aparte. Este accesoriul ideal pentru etanşeizare, sigilare, dar şi pentru realizarea unor semne, afişaje, îndrumătoare vizuale, senzori pentru vehicule şi clădiri, pentru difuzoare şi jucării, dar şi pentru suspendarea imaginilor grafice. Spre deosebire de folia magnetică standard, folia magnetică tip whiteboard şi folia din ferită, folia din neodim este mai puternică, mai flexibilă, are o prindere excelentă, asigură rezistenţă la coroziune şi este prietenoasă cu mediul, deoarece nu conţine substanţe periculoase.

Prin urmare, în funcţie de cerinţele şi nevoile individuale, puteți utiliza folie magnetică cu diferite proprietăți și aplicații. Folia magnetică este acel accesoriu care transformă orice proiect într-unul cu adevărat profesional, reprezentând totodată soluţia practică la problemele care apar frecvent în orice domeniu de activitate la birou, dar şi acasă sau la şcoală.

Iată deci ca putem utiliza o gamă largă de magneți flexibili pentru fotografii, suveniruri, diverse informații, materiale promotionale. Iar formele sub care acești magneți se regăsesc sunt foarte diferite ca grosimi, utilizări, compoziție. Pentru mai multe aplicații și detalii de utilizare este bine să consultați, gratuit, un specialist. Noi i-am găsit deschiși pentru astfel de informații despre magneți și aplicații magnetice pe cei de la Arca Hobber SRL . După cum spun ei “atragem ideile tale și te ajutăm să le pui în practică”!

3 comentarii la “Cum să alegi cea mai potrivită folie magnetică pentru afacerea ta?

 1. Am vrut sa iau de la ei banda magnetica pentru poze la botezul copilului dar mi-au recomandat folia magnetica fiind mai economica si mai subtire. In plus pozele o sa reziste mai bine daca au pe toata suprafata lipita folie magnetica. Am dat comanda dupa ora 16 si coletul a ajuns in 2 zile.

 2. Mihai-fotograf evenimente corporate,

  “Avand o afacere in domeniul fotografiei si al organizarii de evenimente, folia magnetica, feromagnetica si witeboard sunt de baza in domeniul meu de activitate. Am descoperit Arca Hobber la Targul Miresei acum doi ani si de atunci colaboram cu succes pe diferite proiecte. Am descoperit si o multime de alte produse magnetice care m-au facut sa-mi largesc si imbogatesc domeniul de activitate, asadar colaborarea mea cu echipa de profesionisti de la Hobber este una foarte productiva”.
  Recomand cu incredere atat produsele cat si compania.
  Multumim Hobber

 3. Folosesc folie magnetica autoadeziva la poze si mi se pare super ok calitatea ei de pe hobber.ro. Au si folie gata taiata, cum ar fi pe dimensiunea pozei 10×15 si care sincer ma ajuta foarte mult in timpul evenimentului, pentru ca nu mai pierd timpul cu taiatul foliei.
  Ii recomand, pentru ca pe langa calitate, iti livreaza si super repede :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *