Cum sa alegi o plita de bucatarie buna!

Daca a venit momentul sa iti cumperi o plita de bucatarie incorporabila buna, atunci ar trebui sa stii faptul ca sunt anumite criterii pe care orice cumparator ar trebui sa le aiba in seama. Nu-ti face griji! Ti le vom prezenta in randurile ce urmeaza!

Tipul Plitei

În primul rând, trebuie să ții cont de tipul plitei. Așadar, noi am împărțit produsele în câteva categorii, după cum urmează:

  • Plită incorporabilă – ideală pentru bucătăriile moderne. Cele mai multe produse fac parte din această categorie;
  • Plită pe gaz – este concepută pentru cei care nu vor să gătească folosindu-se doar de curentul electric;
  • Plită electrică – perfectă pentru zonele în care nu există acces la rețeaua de gaze;
  • Plită mixtă – aceste plite pot veni atât cu arzătoare pe gaz, cât și cu arzătoare electrice.

Caracteristicile unei plite

Când vrei să alegi cea mai bună plită pentru bucătărie, specialiștii îți recomandă să ții cont de caracteristicile de mai jos.

Numărul de arzătoare este un criteri important, ce ține în general de spațiul disponibil, dar și de numărul membrilor familiei și de cât de des se gătește. Vei găsi modele ce au de la două arzătoare și chiar la peste 5.

Funcțiile plitei – deși vorbim despre dispozitive destul de simple, ele ar trebui totuși să fie dotate cu anumite funcții: timer, display și touch control (pentru cele electrice), dar mai ales funcțiile ce țin de siguranța copiilor și acelea care opresc automat gazele în cazul în care flacăra se stringe accidental.

Materialul este un alt criteriu de luat în seamă. Cele mai multe produse sunt fabricate din sticlă sau ceramică, material ce facilitează o ușoară curățare. Totuși, veți mai găsi plite din fontă, metal, oțel, inox și nu numai.

În concluzie, putem spune că nu sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi o plită de bucătărie bună, dar cu toate astea ar fi bine să iei în considerare criteriile prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *