Cum sa nu risipesti bani in vacanta in strainatate

În curând va începe sezonul vacanțelor și concediilor. Poate că și tu îți vei alege, dacă nu ai rezervat deja zborul, o destinație de vacanță undeva prin Europa. Iar înainte de a pleca este firesc să faci toate demersurile necesare pentru a avea o vacanță lipsită de griji. Este important să iei totul în considerare: destinația, prețul, rute, bilete de avion, și așa mai departe. Problema este că foarte multe persoane omit un aspect esențial. Și anume importanța unui curs valutar când pleacă în vacanță.

De exemplu, dacă una dintre destinațiile tale de concediul este Marea Britanie trebuie să cunoști câteva aspecte de natură economică. Dacă dorești să verifici nivelul monedei de interes este recomandat să verifici detaliile unui curs lira sterlina. Luna mai a debutat cu o valoare a lirei sterline de 5,2837 lei/unitate. În prezent se cunoaște că curs lira sterlina pentru ziua de 4 mai înregistrează o valoare de 5,2748 lei/unitate.

În cazul în care îți îndrepți atenția către altă țară ca Elveția, de exemplu, este bine să urmezi același pas. În cazului unui curs franc elvetian, de exemplu, cât și cel pentru lira sterlină, valorile sunt destul de schimbătoare. Aceste aprecieri sau deprecieri ale monedelor îți pot face vacanța una foarte plăcută sau una stresantă. Totul depinde de cât de informat ești înainte să iei o decizie financiară. De exemplu, pentru un curs franc elvetian la începutul lunii mai se înregistra valoarea de 3,8917 lei/unitate.  Iar pentru ziua de 4 mai, cursul afișează valoarea de 3,9007 lei/unitate.

Desigur, dacă pleci în vacanță multe lucruri îți fac cu ochiul. Cel mai comun exemplu este reprezentat de bijuterii. Printr-o simplă căutare pe internet „curs gramul de aur” poți găi valorile pe orice perioadă vrei. Selectează „curs gramul de aur” pentru începutul lunii mai de exemplu și vei afla că aurul a ajuns la o valoare 163,6897 lei/unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *