Chez Odette

Cum să organizezi un eveniment cu mâncare pentru toate gusturile

Atunci când planificați un eveniment și știți că unii dintre invitați vor fi vegetarieni, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a le face experiența cât mai plăcută.

În primul rând, asigurați-vă că opțiunile din meniul dumneavoastră sunt diverse. Este în regulă să includeți câteva feluri de mâncare prietenoase cu vegetarienii, dar asigurați-vă că există ceva și pentru toți ceilalți. Nu vreți să vă jigniți invitații făcându-i să simtă că nu pot mânca nimic la petrecere!

De asemenea, dacă este posibil, angajează un furnizor de catering care înțelege vegetarianismul și are experiență în a se adresa acestui public. În acest fel, te va putea ajuta să planifici un meniu care să fie pe placul ambelor părți și care să ofere cea mai bună experiență generală pentru toți invitații tăi.

Ce ar trebui să faceți atunci când unii invitați sunt vegetarieni?

Răspunsul este simplu: creați un meniu vegetarian separat. Acest lucru vă va ajuta să nu vă mai faceți griji cu privire la ce se va întâmpla dacă cuiva nu-i place felul principal, sau dacă are alergii alimentare sau alte probleme cu anumite alimente.

1. Aflați din timp dacă invitații dvs. sunt vegetarieni sau vegani înainte de a planifica meniul. Nu vreți să fiți luat prin surprindere!

2. Asigurați-vă că toată mâncarea este potrivită pentru vegetarieni. Dacă serviți preparate din carne, asigurați-vă că includeți cel puțin o opțiune vegetariană pentru fiecare fel de mâncare (sau mai multe, dacă este necesar). Acest lucru înseamnă că opțiunea vegetariană trebuie să fie comestibilă, fără adaos de produse de origine animală – de exemplu, dacă serviți aripioare de pui, să aveți la dispoziție și produse pe bază de tofu.

2. Oferiți o mulțime de băuturi și gustări vegetariene pe tot parcursul evenimentului, astfel încât oamenilor să nu le fie foame sau sete în timp ce așteaptă la coadă pentru mâncare sau se amestecă cu alți invitați în timpul pauzelor dintre feluri.

3. Vorbiți cu fiecare invitat în prealabil pentru a afla ce fel de dietă urmează, astfel încât să știe ce opțiuni vor avea la dispoziție când ajung la petrecere, în loc să fie nevoiți să întrebe după ce ajung acolo!

4. Gândiți-vă la combinații de arome care funcționează bine împreună. De exemplu, legumele la grătar se potrivesc bine cu multe sosuri și condimente diferite.

Bineînțeles, există multe tipuri diferite de vegetarieni. Unii mănâncă doar legume sau fructe; alții pot mânca ouă sau produse lactate; unii oameni sunt vegani și nu mănâncă niciun fel de produse de origine animală (inclusiv miere). Unii oameni se numesc „flexitariști” pentru că mănâncă ocazional carne dacă aceasta este de foarte bună calitate sau dacă se află într-o situație în care consumul acesteia are sens din punct de vedere social. Așadar, ceea ce vom face este să împărțim sugestiile noastre în categorii în funcție de cât de stricte sunt dietele lor: vegetarieni stricți, vegani/vegetarieni semistricți care mănâncă uneori carne atunci când au chef și evident cei care sunt deschiși la a încerca lucruri noi din când în când.

Evenimente corporate

Dacă organizați un eveniment corporativ pentru compania dvs. și căutați modalități de a încorpora opțiuni vegetariene.

Soluția:

Aduceți o companie de catering profesionistă

O companie de catering va putea să vă ofere o gamă de opțiuni vegetariene delicioase care se vor potrivi tuturor participanților la evenimentul dvs., indiferent de preferințele lor alimentare. De asemenea, vă pot ajuta să planificați meniul pentru ziua respectivă sub forma unui bufet companii, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji în ziua evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *