Cum se alege pompa submersibilă perfectă pentru fiecare locuinţă

Numărul caselor construite la ţară a crescut în ultimii ani în România. Cum era de aşteptat, multe dintre locuinţe sunt construite în zone  unde infrastructura lasă de dorit. Lipsa unor străzi asfaltate, dar şi a reţelelor de apă şi canalizare sunt adevărate provocări în faţa cărora proprietarii trebuie să găsească diverse soluţii.

În privinţa apei celei de toate zilele, forarea unor puţuri este, în aceste cazuri, de preferat, dar depinde de mai multe criterii: duritatea solului, adâncimea de forare, distanţa de la instalaţie şi până la locuinţă, diametrul la care se sapă etc.

Există specialişti pentru fiecare etapă, din fericire! Astfel că, după ce se apelează la o firmă pentru forarea puțului, este timpul pentru o alta care să instaleze un hidrofor sau o pompă submersibilă, cu ajutorul cărora apa să poată fi transportată din puţ la robinetele din casă unde este atâta nevoie de ea: în bucătărie şi în baie, sau chiar în curte sau grădină.

Hidroforul şi pompa submersibilă funcţionează pe principii diferite: în timp pe primul acţionează aspirând apă şi transportând-o la suprafață, cea de-a doua o împinge.

Pentru a se putea face acest lucru, este foarte importantă alegerea unei pompe submersibile potrivite fiecărei case în parte. 

Fiecare consumator trebuie să-şi cunoască nevoile în privinţa consumului de apă 

Pompa submersibilă este scufundată în apă într-o poziţie verticală, iar printr-un rotor, care este acţionat de un motor, ea împinge lichidul, folosindu-se de forţa centrifugă, spre suprafaţă, printr-un jet.  Avantajul major al pompei este acela că aduce apa rapid acolo unde este nevoie de ea, utilizându-se o sursă proprie, care nu costă.

Pompa submersibilă se alege ţinându-se cont de nevoile și de condiţiile de trai ale fiecăruia. În primul rând, ea aduce cu uşurinţă la suprafaţă apa de la adâncimi mari, cu o economie în privinţa energiei electrice utilizate, faţă de hidrofor. Important este şi ca debitul pe care aceasta îl poate oferi să fie potrivit cu nevoile personale.

Pompele submersibile nu se folosesc numai în transportul apei, ci şi în alte activităţi casnice, precum evacuarea deşeurilor din băi, fose sau lacuri. În aceste cazuri sunt potrivite cele cu tocător.

În funcţie de nevoi, pompele pot fi: de apă curată sau de apă murdară. Pentru o achiziţie, se recomandă documentarea în prealabil, pe site-urile firmelor de profil, ţinându-se cont de specificaţiile tehnice ale fiecăreia, în privinţa: puterii nominale, a debitului, a înălţimii de refulare, a  tipului de motor, a temperaturii la care se află lichidul pompat, dar şi a preţului. Pentru că da, şi preţul contează, atât în cazul locuinţelor noi, unde fiecare cost trebuie analizat cu atenţie pentru a respecta bugetul stabilit, dar şi în cazul celor vechi, acolo unde, cu siguranţă, este de dorit un raport calitate-preț favorabil.

Există o soluţie potrivită pentru fiecare consumator în parte, important este ca acesta să studieze oportunităţile înainte de orice investiţie în gospodărie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *