Cum se face mentenanta si care sunt piesele de motosapa care trebuie verificate cel mai des?

piese motosapa

Saparea gradinii sau a terenului arabil este o procedura folosita de fermieri si gospodari pentru a creste fertilitatea solului. In urma folosirii unei motosape, pamantul este arat, ajutand astfel la aerisirea solului, pentru ca apa si nutrientii sa poata ajunge mai usor la radacinile plantelor. In plus, saparea pamantului scoate la suprafata diverse plante sau insecte daunatoare.

Prin urmare, daca esti familiarizat cu particularitatile unei motosape, atunci probabil stii de avantajele acestei unelte in orice fel de gospodarie. Cu toate acestea, iata cateva sfaturi de la magazinul RocoPiese pentru a intretine cat mai bine si corect piesele de motosapa.

Inainte de toate, iata ce piese de motosapa trebuie sa verifici inainte de fiecare utilizare:

  • Controlul carburatorului – In special cand pornesti un motor rece;
  • Adancimea de sapare – Controleaza atat viteza, cat si adancimea la care ajunge motosapa;
  • Butonul de aprindere/oprire;
  • Acceleratia;
  • Robinetii si pompa de benzina;
  • Ambreiajul.

Unele ajustari trebuie facute periodic pentru a creste durata de viata a pieselor de motosapa. Astfel, cel putin o data pe sezon, va trebui sa faci ajustarile necesare, in conformitate si cu manualul de utilizator al fiecarui model in parte.

piese_motosapa

De exemplu, o data pe an, se recomanda schimbarea bujiei, curatarea sau schimbarea filtrului de aer, precum si verificarea cutitelor si curelelor. Dintre aceste piese de motosapa, trebuie sa stii ca schimbarea bujei si a filtrului de aer iti va asigura un mix bun de aer-combustibil, ceea ce va face motorul sa se miste mai rapid, prelungindu-i in acelasi timp durata de viata!

Asadar, inainte de fiecare folosire, va trebui sa verifici urmatoarele piese si componente:

  • Verifica nivelul uleiului din motor;
  • Verifica cutitele;
  • Verifica daca sunt piese de motosapa sau piulite neasamblate corespunzator;
  • Nu uita de lubrifierea motorului.

Nu opera motosapa fara un sistem de esapament! De asemenea, nu incerca sa demontezi aceste piese de motosapa! In cazul in care se defecteaza ceva, exista riscul ca utilajul sa se supraincalzeasca. Prin urmare, la inceputul fiecarui sezon agricol, sau dupa fiecare 25 de ore de folosire, verifica bujiile si schimba-le daca este necesar.

Nu uita sa cureti bine motosapa dupa folosire, precum si inainte de a o depozita pe perioada rece. Cu aceasta ocazie poti inspecta si schimba curelele, precum consideri ca este necesar. Nu uita nici de lubrifierea pieselor de motosapa, in concordanta cu cele scrise in manualul utilizatorului. Schimba orice piese de motosapa defecte sau ineficiente cu componente originale si echivalente.

Pregatirea propice a gradinii pentru lunile calde este importanta, daca iti doresti un an plin de roade! Astfel, www.RocoPiese.ro iti pune la dispozitie o multitudine de piese motocoasa, dar si pentru multe alte utilaje. Intra pe site si descopera oferta imbatabila de preturi! Roco Piese este magazinul online cu cea mai bogata selectie de componente si accesorii pentru unelte si utilaje, asa ca nu mai sta pe ganduri si comanda online acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *