Cum se poate economisi cartusul de imprimanta?

Exista mai multe tehnici care permit economisirea cartuselor de imprimanta care vor fi expuse mai jos.

Utilizarea de eco fonturi

Eco fonturile sunt cea mai buna metoda prin care poate fi redus consumul de cerneala pentru imprimanta in special atunci cand se face imprimarea acasa. Asa cum spune si numele lor ecofonturile sunt tipuri speciale de font pentru Windows, Linux si Mac care sunt optimizate cu scopul de a tine consumul de cerneala la cel mai mic nivel posibil. Toti dezvoltatorii de astfel de fonturi sustin ca se poate economisi cerneala pentru imprimanta cu maxim 50% in momentul in care sunt folosite aceste fonturi in locul altora. Acest lucru face ca ecofontul sa consume mai putina cerneala dar de ce se intampla asa? Aceste fonturi au gauri in fiecare litera si in felul acesta fontul reduce semnificativ consumul de cerneala in mometul imprimarii acasa. Pentru cei care nu cred acest lucr este lesne de verificat utilizand site-ul ecofond in care se poate testa clar modul de functionare.

Evitarea greselilor

Greselile care au loc in timpul imprimarii sunt una dintre cele mai importante probleme care genereaza exces de cerneala. In momentul in care se imprima la domiciliu pot aparea mai multe greseli in procesul de imprimare dar si in cel de redactare a documentului. In acest caz este evident si usor de inteles faptul ca nu se mai poate vorbi despre economie pentru ca o cantitate mare de hartie se arunca.

Pentru cei care vor sa faca economie este foarte important ca macar o parte dintre erori sa fie corectate inainte desi ar fi ideal sa se corecteze toate erorile. Este bine sa se verifice de mai multe ori pentru greseli doarece doar asa pot fi corectate erorile care implica in mod normal aruncarea hartiei imprimate.

Conteaza de asemenea nu doar pentru economie de tus ci si pentru economie de hartie pentru imprimanta. Este important ca fiecare document sa fie revizuit de cel putin doua ori inainte de a apasa butonul print chiar si in momentul in care utilizatorul foloseste un program de proofing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.