Cum te asiguri că nu plătești bani in plus pentru găzduirea web a site-ului tău

Atunci când îți dorești un site nou pentru afacerea ta sau pentru o idee pe care o ai, prima problemă cu care te confrunți este alegerea unui nume de domeniu și a unei companii care să găzduiască site-ul tău web. Provocarea e cu atât mai mare cu cât nu ai cunoștințele tehnice necesare pentru a face diferența între o companie ce oferă servicii de găzduire web cu adevărat bună și alta mai puțin bună. În acest moment îți rămân 2 opțiuni: apelezi la un expert în domeniu sau te bazezi pe recenziile utilizatorilor.

găzduire web hosting

Avantaje și riscuri atunci când apelezi la un expert în materie de hosting

Un expert în domeniu cu siguranță știe toate detaliile tehnice și care ar fi cel mai potrivit serviciu de găzduire web, în funcție de tipul afacerii tale. Tipurile de găzduire depind de site, astfel încât opțiunile pot fi diferite, de la o idee la alta. Problema e că s-ar putea să te îndrepte către serviciile firmei pe care o reprezintă, bazându-se pe încrederea care o ai în el ca persoană. Astfel, pentru a ști dacă îți oferă o părere obiectivă sau nu sunt necesare, din nou, cunoștințe în domeniu. Altceva e atunci când expertul e o rudă sau prieten apropiat. În acest caz șansele să îți ofere o părere obiectivă sunt mai mari. Nu toți însă au rude și prieteni în domeniu.

Mai multe recenzii pozitive înseamnă servicii mai calitative sau servicii de găzduire web mai scumpe?

Printr-o simplă căutare Google ai putea găsi servicii de găzduire web recunoscute la nivel internațional, cu sute de clienți care îi recomandă, care ți-ar putea face cu ochiul. La prima vedere, totul  ar părea perfect. Ceea ce nu știi este că reputația costă, iar mai mulți clienți ar putea să însemne și costuri adiționale pentru serviciul de asistență. În plus, dacă afacerea ta se dezvoltă local, ai nevoie de un nume de domeniu .ro , opțiune mult mai greu, dacă nu chiar imposibil de găsit pe un site internațional.

Alege un serviciu de găzduire web local

Dacă nu ai experți printre rude și prieteni, iar afacerea ta se dezvoltă preponderent la nivel local, cea mai bună soluție este să faci o listă cu companiile care oferă servicii de găzduire web în România și să ceri o consultație. Adresându-te la câțiva dintre ei vei putea face diferența, vei înțelege care se concentrează mai mult pe a-ți satisface nevoile și care au prețuri după buzunarul tău. Pentru că atunci când vine vorba de orice alegere informația este putere, mai ales când economisește bani din buzunarul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *