Cum te poti bucura de terasa ta mai mult timp?

Momentele petrecute pe terasa sunt unele dintre cele mai placute, motiv pentru care construirea acesteia ar trebui sa se realizeze, de la bun inceput, in cele mai bune conditii. In acest fel, terasa nu numai ca poate fi folosita in conditii optime pentru un timp indelungat, ci este si protejata impotriva factorilor externi la care este supusa. 

Unul dintre procesele importante, care nu ar trebui omise, este cel de hidroizolatie, indiferent daca terasa este situata la parter sau la un etaj superior. 

Care este rolul hidroizolatiei terasei de la parter? 

Deoarece este aflata la parter, terasa este supusa adesea la factorii externi din aproape toate partile, mai ales daca deasupra nu se afla o constructie. De aceea, hidroizolatia terasei trebuie sa se faca atat la planseu, dar si la fundatie, la fel ca in cazul casei. 

In caz contrar, proprietarii se vor confrunta cu aparitia infiltratiilor si umezelii, precum si a igrasiei si mucegaiului. In plus, toate acestea vor afecta si structura de rezistenta a terasei, ceea ce reprezinta un pericol major pentru proprietari. 

Avantajul este ca exista mai multe tipuri de hidroizolatii terase, dintre care se poate alege tipul preferat sau potrivit specificului modului de constructie al terasei sau al climatului in care se afla. 

Ce tip de hidroizolatie se potriveste pentru o terasa de la un etaj superior? 

In ceea ce priveste o terasa de la un etaj superior, aceasta ofera avantajul de a necesita o hidroizolatie numai pentru planseu, deoarece pozitia acesteia nu presupune si existenta unei fundatii. Astfel ca modalitatea de izolare impotriva umiditatii la care se poate folosi este chiar cea utilizata pentru realizarea hidroizolatiei casei sau acoperisului. 

De asemenea, exista chiar si posibilitatea de a se alege un tip de hidroizolatie care ofera si o protectie termica, ceea ce contribuie la o pastrare a unei temperaturi optime chiar si in zilele cu temperaturi extreme. 

Prin urmare, cei care doresc sa se bucure pentru mai mult timp de terasa pe care o detin ar trebui sa investeasca in constuirea si protejarea acesteia cu materiale de calitate.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *