pat dormitor

Cum utilam dormitorul atunci cand dispunem de un spatiu limitat

Zona destinata relaxarii si odihnei merita o atentie insemnata. Dormitorul fiind una dintre cele mai importante camere ale casei, amenajarea lui merita sa fie trata cu seriozitate. Nu toata lumea se poate bucura de un spatiu extravagant al dormitorului, care  sa permita o mobilare completa si in acelasi timp un spatiu liber si comod pentru toata lumea. Acest lucru insa nu este o problema, la un dormitor cu spatiu limitat se gasesc solutii pentru a fi frumos amenajat si in acelasi timp potrivit pentru odihna si relaxare.

Culorile

Culorile neutre sunt cele mai indicate pentru acest spatiu, contrastul dintre culoarea peretilor si mobilier poate fi una interesanta.  Nu exista culori stricte in alegerea peretilor din dormitor,  gusturile sunt diferite, de aceea alege culoarea care te reprezinta cel mai mult si care iti ofera o stare de bine.

Textilele 

Cand spatiul este limitat, un covor pentru dormitor ar trebui sa fie de dimensiuni mai mici, dintr-o textura mai subtire. Mobila va ocupa cel mai mult spatiu, de aceea un covor pentru dormitor trebuie ales la o dimensiune potrivita si in nuanta diferita fata de pardoseala din camera. Estetic, acest covor de dormitor trebuie plasat in fata patului, iar contrastul nuantelor va oferi un aer aerisit al spatiului.

Perdelele si draperiile dintr-un dormitor mic trebuie sa fie intr-o culoare deschisa si lungi, de preferat dintr-o panza groasa. E indicat sa fie alese in armonie cu celelalte piese din camera. Lenjeria de pat si cuvertura ofera un plus de confort daca alegerea este corecta.  Vizual, culorile vii, dau viata incaperii, in timp ce culorile deschise ( gri, alb, bej, roz deschis) transmit un aspect unitar si simplist, potrivit pentru cei care aleg simplitatea.

Mobilierul

Un pat de dormitor,  este centrul acestui loc, asociat cu odihna si relaxarea si cel mai important element al camerei. Acest pat dormitor se recomanda sa nu fie asezat sub fereastra si cat mai departe de usa.  Un pat dublu, cu un design clasic sau modern si din materiale de calitate va oferi mereu o estetica placuta si un somn odihnitor. Salteaua dintr-un pat dublu, este foarte importanta, de aceea opteaza pentru firmele care realizeaza materiale de calitate, de unde o sa poti alege din varietatea de culori si modele, acel model potrivit tie.

Dulapurile mari,  masive nu sunt recomandate in dormitoarele de dimensiuni mici, pentru a crea vizual senzatia de spatiu, opteaza pentru un dulap cu oglinzi mari sau un dresing dormitor deschis cu rafturi si umerase. 

Elementele decorative

Corpurile de iluminat se aranjeaza dupa folosinta lor, veiozele sau lumina de lucru, aproape de pat, iluminatul de baza al camerei, daca dormitorul are un tavan inalt, se poate inlocui cu lustre lungi care ofera eleganta spatiului. 

Micile trucuri te pot ajuta sa ajungi la un design placut, la o camera construita frumos cromatic si fara senzatia unui spatiu aglomerat cu un mobilier inghesuit. Tine cont de preferintele tale si de aceste sfaturi pentru a avea rezultatele dorite, iar dormitorul va fi locul in care sa te refugiezi cu placere si prinzi energie pentru o noua zi de munca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *