Curarti Complex și afecțiunile articulare ale sportivilor

Există numeroase tipuri de leziuni articulare care pot să apară la sportivi, cel mai adesea ca urmare a unui traumatism produs în timpul efortului fizic. Acestea vizează anumite articulații în funcție de mișcările executate cu predilecție în fiecare sport.  

În funcție de tipul leziunii și gradul de afectare al articulației se va impune un tratament medical și/sau chirurgical, pe o perioadă variată de timp de la zile până la luni. Vindecarea poate fi completă sau pot apărea complicații pe termen lung, precum impotența funcțională sau artroza.

Curarti Complex este un supliment alimentar pentru sănătatea articulațiilor, cu turmeric și betaciclodextrina (pentru solubilitate și absorbție mărite). Produsul conține condroitină și glucozamină (componente naturale ale cartilajului), colagen hidrolizat (peptide bioactive de colagen ce au fost obținute prin hidroliză enzimatică), acidul hialuronic (unul din componentele cartilajului), magneziu, curcuma (articulații și oase sănătoase), vitamina C și proteine.

Această combinație favorizează sinteza principalilor constituenți ai cartilajelor articulare: colagen, condrocite și proteoglicani alcătuiți din acid hialuronic și glicozaminoglicani, astfel susținând sănătatea articulațiilor. Acest supliment este recomandat frecvent pentru suplimentarea tratamentului inflamațiilor artritice, pentru suplimentarea tratamentului leziunilor articulare. Sportivilor de performanță și persoanelor care fac sport regulat. Celor care își solicită foarte mult articulațiile (din cauza efortului fizic sau a obezității). Persoanelor care își doresc un sprijin sau o protecție suplimentară a articulațiilor.

Proprietăți:

– contribuie la protecția și mobilitatea articulațiilor, coloanei vertebrale și a mușchilor;

– ajută la reducerea disconfortului articular, muscular sau la nivelul coloanei vertebrale;

– ajută la formarea normală a lichidului sinovial din articulații pentru a asigura lubrifierea permanentă a cartilajului articular;

– contribuie la protecția articulațiilor împotriva atacurilor substanțelor de natură enzimatică sau non-enzimatică

– vitamina C contribuie la formarea normala a colagenului pentru funcționarea normală a sistemului osos și a ligamentelor.

– stopează degenerarea țesuturilor elastice din încheieturi

– reduce durerile articulare

– redă elasticitatea articulațiilor

– menține lubrifierea articulației (acidul hialuronic asigură vâscozitatea lichidului sinovial) și buna funcționare a acesteia

– susține sănătatea articulațiilor inclusiv în cazul sportului de performanță și a muncii fizice solicitante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *