De ce ai nevoie pentru a-ți întâmpina bebelușul acasă pentru prima oară?

Viața de familie începe să fie din ce în ce mai frumoasă atunci când apare un bebeluș care să însenineze casa și să aducă bucurie în sufletele părinților. De cele mai multe ori, primele zile sunt folosite de întreaga familie pentru a sărbători vestea, pe când următoarele zile (și, implicit, luni) sunt alocate pregătirilor pentru cel mic. Așa se face că totul de la biberoane, pătuț, cărucior, la prosoape pentru bebeluși sunt analizate și achiziționate din timp, pentru ca părinții să ofere toate momentele pe care le au celui mic atunci când acesta este gata să vină acasă pentru prima oară. Descoperă în rândurile următoare toate lucrurile care nu trebuie să lipsească de acasă, pentru a te asigura că micuțul tău își începe viața într-un univers pregătit cu cele mai bune lucruri!

prosoape pentru bebelusi
  1. Hăinuțe drăguțe și de calitate superioară

Chiar dacă bebelușii nu sunt foarte centrați pe ceea ce este la modă, mămicile cu siguranță sunt. Însă, lăsând trendurile la o parte, există câteva piese vestimentare care sunt obligatorii pentru orice nou-născut. Așa se face că printre articolele vestimentare necesare se numără cămăsuțele cu capse și body-urile pentru nou-născuții între 0 și 3 luni.

În plus, păturicile îți vor fi de mare ajutor pe toată această perioadă. Nu uita însă și de săculeții de dormit sau pălăriuțele și șoșețelele, de real ajutor pentru orice mămică la orice oră din zi sau din noapte.

  • Marsupiu frontal pentru plimbări lungi și dese

Proaspetele mămici sunt mereu pe fugă, ceea ce înseamnă că și micuții lor sunt. De aceea, un marsupiu frontal este mai mult decât binevenit în orice zi în care timpul nu este cel mai bun prieten. Îl poți folosi atunci când faci cumpărături, ieșiți la plimbări sau chiar în casă, când vrei să îți faci activitățile zilnice și să îl liniștești pe bebe în același timp. Verifică însă ca modelul pe care îl ai în vedere să asigure sprijin la nivelul capului, întrucât bebelușii sunt în continuă dezvoltare și știm sigur că vrei ca el să crească armonios.

  • Cădiță specială pentru baie

Nimic nu liniștește mai bine și mai rapid un bebeluș decât băița de seară. De cele mai multe ori, acesta este ritualul pe care majoritatea mămicilor îl urmează chiar înainte de somn. Poți alege pentru el o cădiță mare, de plastic, în care să îi faci băița cu toate jucăriile lui. În cazul în care vrei să sari peste acest element, poți oricând să folosești chiuveta de la bucătărie pentru a face ritualul de seară. Ai grijă însă să păstrezi robinetul la distanță și să fii întotdeauna cu ochii pe cel mic.

  • Pătuțul potrivit pentru nopți liniștite

Fiecare bebeluș are nevoie de spațiul lui de liniște, somn și relaxare. Într-un cuvânt, aceasta este definiția pătuțului. Este important de precizat, însă, faptul că legislația nu admite folosirea pătuțurilor cu grilaj reglabil pe înălțime la momentul actual. Din acest motiv, este imperios necesar să te orientezi către unul fix, pentru ca bebelușul să aibă parte de nivelul de siguranță potrivit.

Un alt aspect expus în legislația aferentă bebelușilor prevede distanța maximă dintre barele grilajului care nu poate depăși 6 centimetri.

Venirea pe lume a bebelușului și așteptarea lui acasă cu toate elementele necesare se numără printre cele mai importante aspecte pe care părinții le pot avea în vedere cu mult timp înainte. Fiind pregătită la momentul oportun, te vei putea bucura mai bine de timpul petrecut cu el, fără să pierzi momente prețioase cu alte pregătiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *