De ce cumpara bitcoin in Romania din ce in ce mai multi tineri? Tot ce trebuie sa stii!

Dezvoltarea lumii virtuale a adus cu sine aparitia unui nou concept din punct de vedere financiar si economic. De exemplu, numarul tinerilor care cumpara bitcoin in Romania creste de la o zi la alta, intrucat indivizii sunt atrasi de mirajul posibilelor castiguri rapide, dar si de tot ce inseamna lumea moderna financiara, care este reglementata prin intermediul unor reguli cu totul noi si interesante. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele detalii pe care persoanele interesate de acest subiect trebuie sa le stie, inainte de a patrunde in acest univers modern al monedelor virtuale.

Bitcoin: ce este?

Pentru inceput, foarte important de mentionat este faptul ca Bitcoinul este una dintre primele monede virtuale, care au fost dezvoltate cu scopul de a fi folosite exclusiv in mediul virtual. In comparatie cu valutele clasice, aceasta moneda nu este reglementata de nicio institutie financiara bancara publica sau privata, fiind manipulata, in schimb cu ajutorul unei platforme online, care sta la dispozitia tuturor celor interesati.

Portofel securizat

Un alt aspect pe care indivizii trebuie sa il aiba in vedere este acela ca monedele virtuale sunt pastrate, la fel ca banii deja cunoscuti intr-un portofel. De aceasta data este vorba, insa despre un portofel electronic, disponibil pe Internet, in contul fiecarui utilizator. Majoritatea tinerilor sunt extrem de multumiti de securitatea portofelelor pe care le au, securitate de care multi oameni sustin ca nu au parte cand vine vorba despre conturile bancare clasice.

Cumpara bitcoin in Romania – preturi volatile

Cei care cumpara bitcoin in Romania trebuie sa mai stie ca pretul acestei monede este unul volatil si nu ramane la acelasi nivel pentru prea mult timp. De exemplu, valoarea monedei virtuale depinde de numarul de tranzactii realizate intr-o anumita perioada, dar si in functie de modul in care functioneaza economia globala. Cei care au achizitionat, insa bitcoin atunci cand moneda abia aparea pe piata au reusit sa castige sume impresionante, intrucat in urma cu nu foarte mult timp, aceasta valuta a fost la mare cautare, avand o valoare chiar si de 10.000 de ori mai mare, in comparatie cu vremurile de la inceput!

Plati ireversibile

Daca indivizii care fac transferuri inter-bancare au posibilitatea de a solicita anularea platilor sau transferul banilor inapoi in conturile personale, cand vine vorba despre platile cu bitcoin, ele sunt ireversibile. Mai exact, indivizii care aleg sa faca tranzactii prin intermediul platformei moderne trebuie sa fie foarte atenti si sa verifice de cel putin 2 ori datele pe care le folosesc pentru a realiza transferuri sau pentru achitarea anumitor servicii sau produse.

Curiozitatea, dorinta de a incerca ceva nou si increderea intr-un sistem modern, dezvoltat exclusiv in mediul online: acestea sunt principalele motive pe care tinerii le au in vedere atunci cand investesc in bitcoin. Este vorba despre o decizie care a adus multa bucurie unui numar mare de oameni care au reusit sa castige sume considerabile de-a lungul timpului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *