De ce este important ca antreprenor sa apelezi la o firma de contabilitate online?

In ziua de azi, majoritatea antreprenorilor apeleaza la o firma de contabilitate clasica, alegand sa externalizeze acest serviciu. Care sunt insa motivele pentru care antreprenorii nu iau in calcul crearea unui departament intern, care se poate ocupa de partea contabila a societatii?

1. Costurile

Fie ca este mai rentabil sa externalizezi acest serviciu, decat sa angajezi o persoana cu contract individual de munca, fie ca societatea este de dimensiuni reduse, iar un nou departament nu este necesar, multe firme aleg sa colaboreze cu o firma de contabilitate. Daca adaugi la acestea si costul echipamentelor, a softurilor precum si a pregatirii angajatului, ajungi la concluzia ca este mai eficient sa externalizezi acest serviciu.

2. Experienta

Un contabil de la o firma specializata va dispune de mai multa experienta, putand oferi oricand unui client solutii si consultanta in legatura cu orice probleme intampinate. Cu toate acestea, insa, va trebui sa ii livrezi acestuia documentele, lunar sau la o anumita perioada de timp (trimestrial).

Iata o parte din documentele ce trebuie trimise catre cel care se ocupa de contabilitatea ta:

– Facturi de vanzare

– Bonuri fiscale

– Chitante si avize de insotire a marfii

– Extrase de cont

– Rapoartele de vanzare

– Foile de parcurs si deconturile de cheltuieli, etc.

Astfel, ca sa te asiguri ca ai trimis celui care se ocupa de contabilitatea ta toate documentele necesare, in special cele emise in format electronic, va trebui sa verifici extrasul de banca, pentru a te asigura ca ai un document disponibil pentru fiecare plata.

Unele societati de contabilitate iti vor solicita predarea documentelor cu ajutorul unui borderou, in care sa fie trecute toate documentele predate. Astfel, daca ai uitat sa adaugi un document, fapt care a condus spre o amenda sau o eroare, contabilul se va asigura ca nu este cel vinovat.

In cazul in care ai angajati, va trebui sa prezinti lunar firmei tale de contabilitate urmatoarele documente:

– Cereri de concedii si concedii medicale

– Condica de prezenta

– Bonusurile si primele acordate, etc.

Pe langa toate acestea, va trebui sa-ti anunti contabilul cu privire la orice schimbari au loc, cum ar fi achizitionarea de bunuri de catre un neplatitor de TVA, deschiderea unui nou punct de lucru, etc.

Mai mult, este important sa predai la timp documentele, astfel incat contabilul tau sa aiba timp sa calculeze sumele de plata catre buget.

Cum poti face sa scapi de toate aceste procese complicate?

Platforma de contabilitate online Keez.ro iti ofera o solutie mult mai simpla la toate aceste probleme! Aceasta ofera servicii complete de contabilitate si instrumente de management operational, care te ajuta sa eliberezi resursele folosite pentru contabilitatea “dubla”. Altfel spus, nu va trebui sa tii evidenta in paralel cu contabilul, fiind astfel mai liber sa te ocupi de aspectele importante ale companiei tale.

Astfel, vei putea consulta oricand si oriunde, de pe orice fel de dispozitiv (PC, laptop sau smartphone) rapoartele importante despre firma ta. Ai parte astfel de o comunicare eficienta cu specialistii in contabilitate si afli in timp util informatiile care sunt necesare luarii unei decizii importante, iar documentele si facturile le poti scana sau poza si incarca direct in platforma dedicata.

Alege serviciile de contabilitate online de la Keez.ro si vei avea parte de transparenta, promptitudine si profesionalism!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *