De ce este țigla metalică o soluție pentru acoperiș atât de apreciată?

Acoperişul este poate cel mai important element din construcţia unei case. El protejează interiorul de factorii externi, are şi un aspect estetic important şi contribuie la rezistenţa locuinţei noastre în timp. Un acoperiş durabil va depinde de materialele folosite la acoperirea structurii sale. De obicei se foloseşte ţiglă pentru finalizarea acoperişului şi asigurarea unei protecţii sporite a interiorului. 

Cea mai apreciată soluţie pentru acoperiş este ţigla metalică. Ţigla metalică aplicată pe acoperiş presupune un întreg sistem complex cu piese, plăci metalice, rezistent, permeabil şi cu o viaţă îndelungată odată ce e montat corect.

Țigla metalică – scutul de protecție al locuinței

Ţigla metalică de calitate e realizată din oţel galvanizat, protecţia e asigurată de mai multe straturi speciale care nu permit efecte nedorite asupra acoperişurilor al şocuri mecanice, chimice. Oţelul e acoperit cu zinc, peste care se pune poliester, ultimul strat fiind răspunzător de culoare şi textură. Un sistem pentru acoperiş cu ţiglă metalică va avea greutate redusă, nu mai e nevoie de structuri speciale pentru montare şi de consolidări pentru cele deja existente.

La montaj timpii alocaţi pentru acoperirea acoperişurilor cu ţiglă metalică sunt mult mai mici decât în cazul altor tipuri de țiglă. O singură zi va fi necesară pentru montare 100 mp de ţiglă metalică. Lungimea de şarpantă se va acoperi perfect cu ţiglele metalice de dimensiuni standard, prelucrările necesare se fac pe loc. Manopera costă puţin pentru că se vor folosi doar şuruburi autofiletante pe structura de sipci sau contrasipci obţinute din lemn.

Odată montate ţiglele metalice pe acoperiş nu e nevoie de întreţinere specială, nu se dezvoltă pe ţigle muşchi, mucegai sau licheni.

Când plouă ţigla metalică se curăţă rapid, calitatea ţiglei nu e afectată de radiaţia solară, de ploi, grindină sau îngheţ, rezistenţa la compresiune este foarte mare. După 30 de ani se poate schimba culoarea ţiglelor metalice, garanţia pentru ele fiind de 60 de ani cel mult. Apa din precipitaţii se evacuează rapid, rugina nu apare, deteriorarea ţiglelor este aproape imposibilă.

Ce alte avantaje are ţigla metalică pentru acoperişuri? 

Preţul este mic, găseşti mereu pe piaţă toate tipurile şi dimensiunile de ţiglă metalică, ţigla metalică arată bine, ai culori suficient de multe ca să obţii un acoperiş exact aşa cum ţi-ai dorit – culorile pot fi mate sau lucioase.

Materialul din care se obţine ţigla metalică e 100% reciclabil, deci faci un bine şi mediul înconjurător investind în acest tip de ţiglă. Acoperişul cu ţiglă metalică va rezista bine la vânturi puternice, la foc, mucegai, izolarea termică e foarte bună. Se reduce acumularea de căldură când e soare prea puternic afară, faci economie şi la curent electric vara. Chiar dacă discutăm despre o inerţie scăzută, acoperişurile cu ţiglă metalică de calitate vor garanta eficienţa energetică sporită prin folosirea spaţiului dintre astereală şi metal.

Ţigla metalică va creşte valoarea proprietăţii, nu va fi nevoie să înlocuieşti ţigla, nu se va degrada acoperişul şi asta va cântări foarte mult pentru cumpărătorii care îşi doresc să cumpere locuinţa ta. Preţul locuinţei poate creşte din acest motiv şi vânzătorul va putea să obţină un preţ foarte bun ţinând cont de durabilitatea acoperişurilor cu ţiglă metalică.

Flexibilitatea oferită proprietarului care vrea să folosească ţigla metalică este foarte mare. Poţi să instalezi acoperişuri metalice peste cele deja existentă fără a exista deteriorarea celor din urmă. Nu mai scoţi acoperişul vechi şi nu mai plăteşti sume mari de bani doar pentru a scăpa de el.

Un acoperiş cu ţiglă metalică va fi excelent dacă nu vrei să mai ai probleme cu poluarea fonică. Nu mai ai atât de mult zgomot când plouă, când e grindină, dacă sunt izolate corespunzător. Sub acoperişul metalic e mereu un substrat solid care va asigura o izolare fonică ideală. Mansardele şi izolaţiile vor ajuta şi ele la izolarea fonică excelentă, nivelul de zgomot din spaţiile interioare fiind menţinut în limite normale.

Ţigla metalică rămâne cea mai bună soluţie pentru acoperişurile moderne, o poţi achiziţiona la preţuri bune din ofertele magazinelor virtuale, o găseşti pe toate rafturile virtuale şi în promoţii. Nu îţi mai rămâne decât să te decizi asupra tipului şi asupra dimensiunilor şi poţi avea un acoperiş rezistent şi foarte uşor de întreţinut cu un buget nu foarte mare. Rezistenţă, calitate, durabilitate, iată care sunt caracteristicile care te vor cuceri la ţigla metalică modernă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *