De ce să ai plite cu inducție în bucătăria restaurantului tău?

Principalul argument, în afară de creșterea productivității muncii, este acela că o plită inducție profesională nu generează căldură pe suprafața de gătit. Deoarece vasele sunt cele care conduc căldura direct la alimente, acest echipament de gătit este extrem de eficient. Efectul imediat? Astfel, prepararea felurilor de mâncare este mult mai rapidă decât cea realizată pe plita cu gaz sau electrică.

Utilizarea unui asemenea echipament horeca permite ca energia electrică să nu mai fie folosită pentru a încălzi și suprafața plitei, precum se întâmplă la o plită convențională pe gaz sau electrică.

Siguranță, calitate și timp de preparare redus

Avantajele folosirii unei plite cu inducție sunt multiple. Nu vorbim doar de ușurința la gătit (suprafața echipamentului gastronomic este netedă, de aceea foarte ușor de curățat), dar și de siguranță în funcționare, datorită absenței flăcărilor și a riscurilor cauzate de posibilele scurgeri de gaze. În plus, suprafața rămâne rece în jurul vaselor, reducând astfel la minimum posibilitatea producerii unor accidente de muncă în bucătăria profesională.

Gătitul este mai rapid, mai precis, pentru că puteți seta niveluri diferite de temperatură. Există la multe modele inclusiv o funcție pentru a fierbe apa în cel mai scurt timp. Căldura se extinde uniform pe vas, fără dispersiile tipice care apar la plita cu gaz tradițională.

Puterea câmpului magnetic poate fi de asemenea ajustată, astfel încât căldura generată de vase să fie reglată instantaneu. Singurul neajuns este acela că trebuie folosite niște vase de gătit speciale.

Informații generale despre gătitul la plita cu inducție

Folosirea plitei cu inducție la gătit se bazează pe principiul următor: baza vasului generează căldură prin procesul de inducție de înaltă frecvență (magnetică), determinând moleculele de metal să vibreze mai repede și să se încălzească. Acest lucru necesită ca măcar baza recipientului de pregătit mâncarea să fie din fier. Dacă vă uitați la partea inferioară a vaselor de inducție, acestea au o placă perforată gri, din fier integrat în bază – chiar dacă corpul este din oțel inoxidabil sau din aluminiu.

Vasele din oțel inoxidabil sau din aluminiu nu vor funcționa în mod direct, deoarece sunt impermeabile la inducția magnetică. O oală, o tigaie, o cratiță, adecvate pentru gătitul cu inducție pot fi utilizat pe o plită de gaz sau electric, dar nu și invers.

Vasele care vor fi folosite trebuie să aibă fundul perfect plat și cu un strat inferior de material feros, fără care câmpul magnetic nu ar putea fi activat. Un magnet nu se lipește de mână, de aceea dacă se pune mâna pe plită nu se va simți nimic. Același lucru e valabil pentru multe alte materiale neferoase, astfel încât vasele din sticlă, aluminiu pur, cupru pur, ceramică, nu se vor încălzi.

Există anumite discuri speciale de adaptare la plita cu inducție, care permit utilizarea tuturor tipurilor de vase pe aragazul de inducție. Totuși, ele nu sunt recomandate bucătarilor din bucătăriile profesionale, deoarece prelungesc în mod semnificativ timpul de gătit și măresc costurile de producție.

Plita de inducție este formată dintr-o placă ceramică cu bobină electromagnetică dedesubt. Pe măsură ce arzătorul este pornit, curentul electric trece prin bobină, iar aceasta conduce la generarea câmpului magnetic fluctuant. Fierul este bun conducător de energie și, pe măsură ce curenții mici trec prin fier, energia se transformă în căldură. Acest proces ajută la facilitarea procesului de gătire.

Alege să achiziționezi plite cu inducție pentru bucătăria restaurantului tău și productivitatea muncii va crește în mod simțitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *