data center Bucuresti

De ce să alegeți un centru de date perfomant indiferent de dimensiunea afacerii dvs.

În lumea de astăzi, toate afacerile sunt bazate pe date. Indiferent dacă sunteți o companie locală sau una care operează în întreaga lume, trebuie să puteți accesa datele în timp real și să luați decizii pe baza lor. Dar există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unui centru de date – și, dacă nu sunteți atent, ați putea sfârși prin a pierde pentru că nu ați ales centrul potrivit pentru afacerea dumneavoastră.

Lucruri de luat în considerare

-Afacerea dumneavoastră are capacitate de creștere? Dacă da, atunci veți dori să căutați un centru de date cu mai mult spațiu și resurse decât aveți nevoie în prezent. În acest fel, atunci când compania dvs. va crește și va avea nevoie de mai mult spațiu și putere, acestea vor fi deja disponibile.

-Aveți nevoie de acces la mai mulți furnizori? Dacă da, atunci este important ca centrul să dispună de conexiuni multiple, astfel încât echipa dvs. IT să poată alege furnizorul pe care îl dorește în orice moment.

-Aveți nevoie de surse de alimentare redundante? Atunci când alegeți un centru de date pentru afacerea dumneavoastră, este important să luați în considerare mai mult decât spațiul. Veți dori să știți că datele dvs. vor fi în siguranță și securizate și că vă puteți baza pe instalația respectivă pentru a vă oferi cea mai bună infrastructură posibilă.

O modalitate de a vă asigura că datele dvs. sunt în siguranță este alegerea unui centru de date cu surse de alimentare redundante. Acest lucru înseamnă că există două surse diferite de energie care alimentează aceeași clădire – una de la rețea și una de la un generator de urgență – astfel încât, dacă se întâmplă ceva cu una dintre ele (cum ar fi o furtună sau un cutremur), nu veți pierde complet energia electrică. Acest lucru ajută la asigurarea faptului că informațiile critice ale companiei dvs. sunt protejate chiar și în perioadele în care există întreruperi ale serviciului.

Dacă doriți să profitați de cele mai recente tendințe din domeniul afacerilor și al tehnologiei, aveți nevoie de un centru de date care să se dezvolte odată cu dumneavoastră.

Un centru de date flexibil și performant vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de creștere a afacerii, dar vă va permite și să țineți mai ușor pasul cu progresele tehnologice. Prin utilizarea unui data center București flexibil și puternic, puteți profita de noile tehnologii fără a fi nevoit să cheltuiți bani pe hardware suplimentar sau să vă modernizați infrastructura existentă.

Sursa imaginii: data center București

Beneficii care vin odată cu alegerea unui centru de date care să contribuie la dezvoltarea afacerii

1) Scalabilitate: Este important să vă asigurați că centrul de date pe care l-ați ales se poate extinde în funcție de cerințele afacerii dumneavoastră, precum și că poate răspunde nevoilor viitoare atunci când acestea apar. Un centru de date scalabil ar trebui să aibă un design flexibil care să vă permită să adăugați noi echipamente fără a întrerupe operațiunile existente sau a perturba serviciile existente. De asemenea, ar trebui să fie capabil să se adapteze la planurile de creștere viitoare, fără a fi nevoie de modificări majore în orice moment.

2) Performanță: Performanța se referă la modul în care un sistem își îndeplinește sarcinile în cadrul specificațiilor stabilite de producător sau de proiectant. Acesta depinde de sistemele de alimentare cu energie electrică și de răcire, care trebuie să fie capabile să gestioneze cantitatea masivă de energie utilizată de calculatoare și de alte echipamente. De asemenea, centrele de date sunt proiectate cu gândul la redundanțe, astfel încât să poată continua să funcționeze chiar și în cazul unei pene de curent neașteptate sau a altor întreruperi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *