De ce sa alegi case modulare din lemn?

Nevoia de mobilitate si costurile mai mici de constructie au facut ca popularitatea caselor modulare sa creasca mult in ultimii ani. Un alt factor care a contribuit la aceasta evolutie este si varietatea de materiale din care pot fi realizate casele modulare si tehnicile de constructie, care sunt intr-o continua imbunatatire.

Cu toate acestea, unele dintre cele mai des solicitate sunt proiectele de case modulare din lemn. Acestea sunt realizate din materiale naturale, prelucrate pentru a rezista la factorii externi si la incendiu, precum si la intemperii sau dezastre naturale, cum ar fi inundatii sau cutremure. Avantajele unei case modulare din lemn nu se opresc insa aici.

  1. Costurile reduse

In general, investitia pentru o casa modulara este mai mica decat in cazul unei case traditionale. Cu toate acestea, din categoria caselor modulare, cele realizate din lemn sunt unele dintre cele mai ieftine. Prin urmare, cei care isi doresc sa isi construiasca o casa si nu dispun de o suma foarte mare de bani, pot lua in considerare aceasta varianta.

Este necesar de precizat insa ca pentru orice casa modulara, viitorul proprietar trebuie sa detina deja terenul unde aceasta va fi amplasata.

  1. Eficienta energetica

In ciuda costurilor reduse si a timpului scurt de executie, constructorii caselor modulare din lemn nu fac rabat de la calitate. In plus, cei care opteaza pentru o astfel de casa nu sunt dispusi sa cheltuiasca ulterior sume impresionante pentru intretinerea si incalzirea casei.

Drept urmare, elementele prefabricate in unitati de productie specializate pot fi realizate direct cu o izolatie, tencuieli si tamplarie. Totodata, sunt folosite unele dintre cele mai bune materiale de termoizolatie, astfel incat sa se obtina o eficienta energetica ridicata.

  1. Versatilitate

Casele modulare din lemn pot fi realizate in orice stil – clasic, modern sau futurist – ceea ce face ca oricine sa poata obtine casa visurilor sale. De asemenea, o astfel de casa poate fi compartimentata dupa bunul plac si in functie de nevoile fiecarei familii, ceea ce o face una dintre cele mai avantajoase solutii pentru cei care isi doresc o noua casa, dar fara costuri impresionante.

Casele modulare din lemn pot fi amplasate in orice zona sau regiune, indiferent ca este vorba despre cabane din lemn potrivite pentru o casa de vacanta la munte sau o casa de locuit amplasata in centrul unui oras sau chiar la malul marii.

  1. Este o locuinta ecologica

Politicile promovate in ultima perioada se axeaza pe un stil de viata ecologic, in care oamenii sa adopte cat mai multe solutii prin care se poate proteja mediul inconjurator, de la reciclarea selectiva, la alegerea mijloacelor de transport, solutiilor de incalzire sau chiar locuinte ecologice.

Tinand cont ca lemnul este un material ecologic si ca o astfel de casa modulara este realizata preponderent din lemn, aceasta se dovedeste a fi o locuinta ecologica, care poate oferi oamenilor adapost pana la 100 de ani, conform constructorilor.

Prin urmare, exista numeroase motive pentru care oamenii pot alege casele modulare din lemn ca viitoarea lor noua locuinta.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre casele modulare si sa vezi modele foarte interesante, poti intra pe www.quantummodules.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *