De ce sa alegi intotdeauna o piscina dotata cu un sistem de supraveghere

Pe langa mall-uri, unele dintre cele mai apreciate locuri in care cuplurile sau familiile cu copii mici isi pot petrece weekend-urile sunt piscinele, strandurile sau complexurile termale. Cele acoperite sunt pline tot timpul anului, intrucat ofera facilitati atat pentru adulti cat si pentru cei mici, de la bazine si tobogane cu apa pana la masaj, saune, impachetari cu namol, dar si pool bar-uri si restaurante.

Avand in vedere ca aceste locuri sunt mai mereu aglomerate, pline de copii care pot fi lasati nesupravegheati si dotate cu distractii care pot fi considerate periculoase, piscinele ar trebui sa aiba un sistem de supraveghere. Poate pana acum nu ai tinut cont de acest aspect atunci cand ai ales complexul in care sa petreci o zi relaxanta alaturi de cei dragi, insa un sistem de supraveghere poate avea numeroase beneficii.

1) Pentru linistea si siguranta clientilor. In momentul in care vor observa camerele de supraveghere, clientii vor sti ca ei si bunurile lor sunt in siguranta si se vor putea relaxa in voie, inotand, citind pe sezlong sau bucurandu-se de o sedinta de sauna sau masaj. In plus, ei nu se vor mai stresa gandindu-se la bagajele lasate la vestiare, deoarece stiu ca acestea sunt supravegheate si nu pot fi furate de raufacatori. Daca se vor simti in siguranta, clientii vor petrece mai mult timp in complex, generand incasari mai mari, si il vor recomanda si apropiatilor.

2) Pentru respectarea regulamentului interior. Un sistem de supraveghere le va permite angajatilor strandului sa observe toate incidentele si momentele in care clientii nu respecta regulamentul de ordine interioara. Astfel, cei care intra imbracati in piscine sau in sauna si cei care pot deteriora anumite echipamente prin utilizarea lor improprie vor fi observati, avertizati si/sau sanctionati.

3) Pentru prevenirea accidentelor si tragediilor. Salvamarii, angajatii complexului si reprezentantii firmei de paza stau mereu la dispozitia clientilor si se asigura ca acestia nu au nicio problema, insa unele detalii le pot scapa si lor. Un sistem de supraveghere va observa daca unui client i se face rau in sauna sau daca un copil prezinta riscul sa se inece.

O atentie sporita trebuie acordata zonei toboganelor. Chiar daca acestea corespund tuturor standardelor de siguranta, se pot produce accidente sau chiar tragedii din cauza nerespectarii regulamentelor de functionare. Spre exemplu, copiii sub 8 ani se pot aventura pe un tobogan mult prea dificil pentru ei, iar altii ar putea sa nu astepte culoarea verde a semaforului sau sa nu respecte pozitia indicata de angajatii complexului.

4) Pentru descurajarea infractorilor. Un sistem de supraveghere are si un rol preventiv. In momentul in care va observa ca atat piscinele si sezlongurile, cat si parcarea si zona vestiarelor sunt supravegheate, un raufacator se va gandi de doua ori inainte sa comita o infractiune, deoarece riscul de a fi identificat, prins si privat de libertate este extrem de mare. In aceste conditii, cel mai probabil va alege o piscina nesupravegheata, unde sa isi duca la bun sfarsit planurile reprobabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *