De ce sunt atat de necesare pentru sanatatea aceste analize pentru hepatita?

Sanatatea ficatului nostru ar trebui sa fie pusa pe primul loc, intrucat ficatul este unul dintre cele mai importante organe, contribuind in mod egal la mentinerea sanatatii in intregul organism. Efectuarea in mod periodic a seturilor de analize pentru hepatita te va ajuta sa depistezi in mod precoce aparitia unei afectiuni sau sa monitorizezi evolutia unei boli, precum ciroza, cancerul hepatic sau insuficienta hepatica. Centrele de recoltare Synlab sunt mai aproape de tine si te ajuta sa iti faci investigatiile mereu la timp!

Cum ne pot ajuta niste analize pentru hepatita?

analize hepatita

Chiar daca Ziua Mondiala Impotriva acestei boli a fost pe 28 iulie, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne oprim din a ne efectua in mod periodic investigatiile de care avem nevoie pentru a ne mentine sanatosi. Un rol fundamental il au aceste analize pentru hepatita, avand un rezultat cu o acuratete mare si fiind foarte eficiente pentru prevenirea aparitiei bolilor.

Cunsocuta ca reprezentand inflamatia ficatului, aceasta duce la distrugerea celulelor hepatice, agentul principal fiind imuntatea pacientului care daca este intr-un procent mai mic, ii poate afecta in mod serios sanatatea. Cauzele acestor boli si afectiuni sunt in principal virusurile si bacteriile, care pot fi de toate tipurile si care pot produce toate hepatitele. Insa, cea mai eficienta este cea de tip A, fiind si cea care afecteaza cel mai mult tinerii, adultii si chiar si copiii.

Care sunt cauzele principale ale acestor afectiuni?

Una dintre cele mai frecvente cauze, asa cum mentionam anterior, sunt bacterii si agentii patogeni. Astfel, in functie de virusul contractat, si boala poate sa fie de un anumit tip. Din acest motiv este esential ca investigatiile recomandate si seturile de analize pentru hepatita sa fie facute in mod regulat si periodic.

Pe langa acestea, mai exista si afectiuni cauzate de consumul de alcool, acestea puttand sa fie boala ficatului gras – cauzata de acumularea de grasimi in interiorul ficatului si datorita consumului in mod excesiv de alcool. Preventia acestor afectiuni se poate face prin intermediul seturilor de analize pentru hepatita, intrucat acestea sunt adevarate instrumente pentru cadrele medicale. Te asteptam in cadrul centrelor medicale Synlab pentru efectuarea seturilor complete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *