Desene cu multă creativitate la JimJam, in iulie

Luna iulie este supranumită „luna creativității” pentru JimJam, iar cei mici vor avea parte de serialele perfecte pentru vacanță, care să-i încurajeze să creeze și să le dea câteva unelte necesare în această direcție.

Blocul de seriale care stimulează creativitatea este difuzat zilnic, de la 8.06 la 9.06, în reluare de la 13:17 la 14:00, și include minunatele show-uri „Doodleboo”, „Sketch și Guess” și „Murdărel merge la Okido”. Poveștile care conțin insigna creativității îi încurajează pe cei mici să creeze fără un scop anume, să picteze, să deseneze, să rezolve puzzle-uri și să se joace în alte moduri creative. Serialele îi ajută să învețe mai multe despre forme, culori și numere, dar și să cânte cântecele noi, să recite poezii și să învețe expresii, tehnici de desenat și mișcări noi de dans.

Primul serial din acest bloc creativ este „Doodleboo”, în care personajul cu același nume se folosește de doar câteva mișcări din creion pentru a contura un desen haios – acestea mereu prind viață odată ce sunt colorate! Doodleboo este un mic artist cu o inimă mare, care vrea să-și împărtășească pasiunea cu prietenii săi și cu spectatorii cei mici.

Mereu gata de ceva distracție, Doodleboo are mereu un puzzle în mânecă. Iar cel mai bun prieten al său, pixul Sketchy, îi este mereu alături. Plin de energie și entuziasm, Sketchy e mereu deschis la puzzle-urile lui Doodleboo, care-i dau ocazia perfectă de a-și dezlănțui imaginația. Atunci când cei doi prieteni joacă jocul lor preferat, cei mici pot vedea clar cât de distractiv e să desenezi!

După episoadele din „Doodleboo”, urmează „Sketch și Guess”, o serie interactivă, cu episoade foarte scurte. În fiecare episod, cei mici sunt încurajați să-și imagineze – și să ghicească! – ce va reprezenta rezultatul final. Ca o încurajare în plus, în acest serial apare „The Calamity Crow”, un personaj binecunoscut din serialul „Heroes of the City”.

Ultimul show din blocul creativ este „Murdărel în Okido”. Serialul îl are în prim-plan pe monstrul Murdărel, un monstru deloc înfricoșător, mai degrabă curios și mereu gata de aventuri. În fiecare episod, cu ajutorul curiozității sale aparent fără limite, Murdărel descoperă răspunsurile la întrebări pe care orice copil de 3-5 ani le are.  De ce cad lucrurile în jos și nu în sus? De unde provine ecoul?

Murdărel nu caută răspunsurile pe cont propriu, el are parte de ajutor de la cei mai buni prieteni ai săi, Zoe și Felix, care locuiesc în orașul Okido, dar și sprijin de la un trio de experți în știință: Zim, Zam și Zoom. Împreună, ajung tocmai pe Lună, se fac mici cât atomii și călătoresc pe spatele unui fluture gigant. Întrebările la care cei mici vor afla răspunsuri sunt extrem de variate, de la originea rocilor lunare, la motivul pentru care oamenii își pot pierde vocea din când în când.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *