Din bucătăriile asiatice pe mesele din România – turmericul și multiplele sale efecte benefice

Cunoscătorii bucătăriei asiatice știu că bucatele nu ar avea același gust unic fără turmeric. Acest condiment, cunoscut și sub numele de curcuma, a devenit din ce în ce mai popular în Europa, având în vedere că are și o mulțime de alte utilizări.

El are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Îmbunătățește circulația sângelui și reduce nivelul colesterolului, însă înainte de a începe să îl consumați regulat, nu uitați să consultați medicul.

În România găsiți turmeric în magazinele de tip plafar, însă și în marile lanțuri de supermarketuri. Numeroase magazine online comercializează și ele acest condiment minune.

Cu toții știm că nu este indicat să consumăm multe antibiotice din cauza efectelor pe care le pot produce pe termen lung. Tocmai de aceea, în sezonul răcelilor și al gripelor, putem apela la acest condiment exotic care este recunoscut ca având proprietăți antibiotice. 100 de grame de miere amestecate cu o linguriță de curcuma reprezintă remediul perfect. În prima zi, consumați o jumătate de linguriță la fiecare oră, iar a doua zi aceeași cantitate, însă o dată la două ore. A treia zi puteți consuma de trei ori o jumătate de linguriță. Pentru ca acest amestec să își facă pe deplin efectul, este de preferat ca înainte de a înghiți să îl lăsați să se topească în gură. O pungă de 100 de grame nu costă mai mult de 3-4 lei.

Femeile vor iubi acest condiment deoarece este un remediu excelent împotriva celulitei. Nu mai trebuie să achiziționați produse de modelare corporală scumpe, ci cu doar să căutați câteva ingrediente în cămară. Aveți nevoie de 9 părți de miere, 0,5 părți turmeric, 0,3 părți de ghimbir și câte 0,1 părți de făină de roșcove, respectiv de piper negru măcinat.

Rafturile magazinelor sunt pline cu medicamente și produse cosmetice, unele la prețuri mari. Nu este însă necesar să cheltuiți sume mari de bani, când puteți prepara în casă produse pe bază de curcuma.

Înainte însă de a începe să utilizați acest condiment în mod constant, este indicat să cereți părerea unui medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *