Două metode de a obține bani pentru ideea ta de afacere

Cea mai des întâlnită problemă a antreprenorilor aflați la început de drum este modul în care pot obține finanțare pentru ideea lor de afacere. În funcție de tipul afacerii tale și de produsele sau serviciile pe care el oferi poți obține o finanțare pentru ideea ta de business prin următoarele metode.

1. Fonduri europene

În 2020 se vor lansa cel puțin două programe din fonduri europene nerambursabile pentru start-up-uri. Prin accesarea unui program de finanțare nerambursabil poți obține bani pentru achiziția echipamentelor, softului necesar desfășurării activității, plata chiriei și a angajaților pentru o perioadă de până la 12 luni plus alte cheltuieli necesare desfășurării activității.

În 2020 puteți accesa următoarele programe de finanțare:

STAR-TECH INNOVATION  oferă o finanțare de până la 42.000 euro, 100% nerambursabilă. Se vor finanțat minim 7.000 de firme la nivel național din domenii diferite de activitate precum producție, servicii, industrii creative și IT-realizarea softului la comandă.

INNOTECH STUDENT prin acest program poți obține o finanțate între 40.000 euro și 100.000 euro pentru afacerea ta dacă ești student, masterand sau doctorand la momentul în care aplici pentru finanțare. Finanțarea este una 100% nerambursabilă ce poate fi cheltuită pentru achiziția echipamentelor și serviciilor necesare desfășurării activității.

În funcție de numărul de angajați asumați în planul de afaceri veți primi o finanțare cuprinsă între 40.000 euro și 100.000 euro astfel:

până 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;

40.001 – 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;

60.001 – 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;

80.001 – 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

Mai multe detalii despre programele de finanțare nerambursabile sunt pe site-ul firmei de  consultanță Morado Consulting.

2. Crowdfunding

Crowdfunding reprezintă o metodă de strângere de capital cu ajutorul efortului colectiv al prietenilor, familiei și al investitorilor individuali. Mai simplu crowdfunding-ul ar însemna finanțare din partea publicului.

În mare prin crowdfunding poți obține finanțare pentru ideea ta înainte de a avea primul prototip sau produs, cu ajutorul site-urilor specializate în specialitate vă prezentați ideea și solicitați finanțate contra  livrării produsului după ce acesta este fabricat.

La nivel internațional există mai multe platforme de crowdfunding printre cele mai populare sunt KICKSTARTER  sau INDIEGOGO.

Pe plan local, în România, platforma de crowdfunding STARTARIUM are zeci de proiecte finanțate cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *