Dusul walk-in si rigola dus: solutiile eficiente si estetice pentru baia ta

Pana nu demult, baia era considerata o incapere a casei ce ofera numai utilitate, astfel incat singura conditie era ca aceasta sa fie echipata corect si sa fie curata. In ultimii ani, atat proiectantii de imobile, cat si beneficiarii au inceput sa acorde mai multa atentie baii, gasind solutii utile si estetice. Astfel, camera de baie a devenit, recent, un spatiu de relaxare si petrecere a timpului personal, iar designerii de interior s-au concentrat pe crearea unei astfel de atmosfere.

Dusul walk-in

Un element de efect in baia moderna este dusul de tip walk-in, acesta conferind un aspect curat si minimalist camerei (daca este echipat cu o rigola de dus corespunzatoare), lasand impresia ca spatiul este mai generos.

Vechiul dus, cel cu cadita de baie, poate avea un aspect inestetic si poate da impresia ca ocupa foarte mult spatiu, chiar si in conditiile unei montari corecte. In cazul variantei walk-in, cadita dispare, iar rolul scurgerii este preluat de o rigola de dus cu aspect modern. Fiind incadrat in sticla, se poate armoniza perfect cu orice viziune de design interior, continuand jocul de culori al camerei sau texturile alese.

Dusul si bateria sunt montate pe perete, iar cosmeticele si produsele sau obiectele necesare pot fi organizate cu ajutorul unui suport cu prindere verticala, astfel incat poti alege modelul potrivit designului incaperii. In plus, poti monta mai multe suporturi pe care sa depozitezi toate lucrurile necesare, avantaj pe care o cabina clasica de dus nu ti l-ar fi putut oferi nicicand.

Inca un avantaj de luat in calcul este usurinta cu care poti curata un dus walk-in. Fata de vechile cabine, care aveau usite, margini, elemente mobile sau culisante, cadita, colturi si borduri, un dus walk-in are un singur panou de sticla. Acesta poate fi sters foarte rapid cu o carpa sau un burete umed, iar interiorul si podeaua pot fi curatate cu orice solutie pentru gresie/faianta.

Rigola de dus

Unul dintre cele mai importante elemente ale dusului walk-in, element ce contribuie atat la sporirea utilitatii si functionalitatii, cat si la integrarea cu succes in abordarea estetica a camerei, este rigola de dus. Aceasta piesa are o importanta deosebita datorita rolului pe care il joaca: colectarea eficienta a apei care ajunge pe podea si trimiterea acesteia catre canalizare cu un debit mai mare decat acela cu care dusul o elibereaza, pentru a nu se acumula apa indiferent de modul sau durata de utilizare.

In situatia folosirii unei scurgeri clasice, gura scurgerii nu va putea face fata debitului mare de apa si vei avea surpriza neplacuta de a te trezi intr-o balta care s-a extins in toata baia. Pe langa eficienta si aspectul impecabil oferite de o rigola de dus, acest element poate fi dotat si cu filtre de miros si spatii de colectare a parului, iar curatarea se face extrem de simplu. Din moment ce pretul unei rigole de dus este menit nu sa te sperie, ci chiar sa te atraga, aceasta varianta practica si moderna este alegerea corecta ca varianta de scurgere in dusurile de tip walk-in.

Daca ai de gand sa-ti renovezi sau modernizezi baia folosind cele mai moderne solutii de utilitate si design, intra pe Novapex.ro si alege rigola de dus potrivita pentru baia ta dintr-o varietate de modele si sisteme adaptate oricarei nevoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *