Eficienta energetică a caselor pe structură metalică – ce trebuie să ştii?

Construcţiile de case pe structură metalică sunt din ce în ce mai apreciate de către proprietarii romani, sătui de structură clasică de cărămidă sau de beton armat. Metalul cel mai des utilizat în proiectarea structurii unei case este oţelul, foarte avantajos din multe puncte de vedere.

Din punct de vedere al eficienţei energetice, casele pe structură metalică pot fi proiectate în aşa fel încât să rezulte un consum redus de energie, chiar şi în zonele climatice foarte reci. Prin folosirea profilelor preferate cu eficienţa energetică crescută cu izolare adecvată, consumul de energie poate să scadă chiar sub 50% faţă de necesarul energetic al clădirilor convenţionale.

Eficienta caselor pe structură metalică din toate punctele de vedere

Structura unei case este punctul de referinţă la care se raportează toate celelalte părţi ale construcţiei, de la pereţi până la acoperiş, de la ferestre la uşi, dar şi de la eficienta energetică la durabilitate. Toate aceste puncte de referinţă sunt independente şi se bazează pe eficiența, calitatea şi durabilitatea structurii de rezistenţă.

Pentru construcţiile rezidenţiale, casele pe structură metalică aduc avantaje semnificative pe planul:

·  siguranţei – rezultatele construcţiilor de case pe structură metalică sunt foarte bune în funcţie de specificul solului, de particularităţile zonei seismice în care se construiesie, dar şi de compartimentare şi nivelul de înălţime dorit. Sunt, aşadar, posibile proiecte de case pe structură metalică cu un rezultat foarte bun graţie calităţii profilelor, formei şi grosimii acestora;

·  durabilităţii –  timpul de utilizare al caselor pe structură metalică este mai mare, dacă nu cel puţin egal cu cel al construcţiilor clasice. Structură metalică nu este expusă direct mediului exterior, şi chiar dacă există zone de contact direct  ale structurii metalice cu factorii de climă, aceste zone vor fi protejate prin luarea de măsuri clasice şi eficiente de protecţie a metalului;

·  eficienţei energetice – eficienta energetică nu este afectată de structură de oţel, pentu că aceste case pe structură metalică sunt mult mai bine protejate la pierderile de energie, comparativ cu construcţiile obişnuite. Conform măsurătorilor, casele pe structură metalică din zonele de munte sunt mult mai eficiente energetic decât casele pe structura de beton;

·  maximizării spaţiului interior – spaţiul ocupat de structură metalică este mult mai redus comparativ cu spaţiul ocupat de structură de beton sau de cărămidă.

Profilele perforate ale caselor pe structură metalică eficiente din punct de vedere fonic şi termic suferă de degradări de rezistenţă datorate perforaţiilor. Aceste perforaţii sunt menite să asigure performanța energetică ridicată, dar şi o comportare satisfăcătoare din punct de vedere al rezistenţei. În plus, tot din punct de vedere energetic, se pune accent pe izolarea pereţilor cu vată minerală şi cu izolaţia acoperişului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *