Eficiența Wilo. Modulele de pompare a apei uzate

O casă la sol este incompletă fără o pivniță. La cât de utilă este în păstrarea proviziilor pentru iarnă, tot de inutilă este în momentul în care în ea se adună-n șiroaie apa de ploaie, care poate umple pivnițele până la refuz când vremea rea persistă. Cea mai eficientă metodă de a scăpa de ea este utilizarea unui echipament special. Mai exact, folosirea unei pompe de apă murdară. Ce funcție îndeplinește și cum poate ține năpasta departe de pivniță, veți afla în rândurile ce urmează.

Pompa pentru apa murdară – un must have pentru gospodării

Ploaia este fenomenul natural atât de așteptat. Aceasta nu doar ne răcorește, dar este dătătoare de viață pentru tot ce este plantat în pământ. Dacă o parte din apa de ploaie îndeplinește funcțiile de mai sus, o alta se depozitează în subsoluri sau pivnițe.

Prima soluție la care apelează toți cei care întâmpină o asemenea problemă este găleata. De aici începe adevăratul maraton de scoatere a apei rămase în pivniță de pe urma ploii. Natura însă poate veni cu surprize. Se poate întâmpla ca în momentul în care e scoasă ultima găleată, norii să se adune din nou și istoria să se repete.

Așadar, soluția ”găleata” nu este foarte eficientă. Metoda care nu va da greș niciodată este inslararea de pompe submersibile pentru apă murdară.

Pompa Wilo de pompare a apei uzate nu necesită asistare

Pompa Wilo poate fi programată să funcționeze automat. În momentul în care subsolul sau pivnița s-a umplut cu apă, ea începe pomparea. Aceasta este dotată cu senzori, astfel în momentul în care nivelul apei pompate scade, întrerupătorul plutitor oprește funcționarea pompei.

Datorită acestor senzori, funcționarea pompei pentru apa uzată nu necesită asistare.

Caracteristici importante pentru alegerea pompei pentru pomparea apei uzate

  • Care este cantitatea de apă ce urmează a fi pompată,
  • Traseul conductei,
  • Tipul de lichid pompat,
  • Dimensiunea particulelor existente în apă,
  • Înălțimea totală.

Pompa pentru apa murdară este realizată din materiale rezistente, iar motorul este izolat în interior. Lichidul pompat nu ajuge la motor, astfel un scurt circuit este exclus din start.

Tipuri de module de pompare a apei uzate

Pe piață veți găsi o serie de module de pompare cu funcția de pompare a apei. Acestea se diferențiază însă după capacitățile pe care le au.

Pentru pomparea apei uzate se face alegerea dintre 2 tipuri:

  1. Pompa submersibilă pentru apă murdară de suprafață,
  2. Pompa submersibilă de apă murdară pentru adâncime mare.

Pompa submersibilă de apă murdară de suprafață are la bază un sistem hidrofor. Aceasta va putea pompa apa care s-a adunat într-un rezervor de până la 8 m adâncime sau chiar pe cea care s-a adunat la suprafață, nu neapărat la adâncime. În asemenea caz se va alege o pompa de apă centrifugală de suprafață.

Cea pentru adâncime mare are capacitatea de aspirație de la o adâncime de peste 10 m. Pompa cu ejector se va descurca de minune în asemenea condiții.

 Utilitatea unei pompe pentru apa uzată în condiții de casă

Diversele tipuri de pompe pentru apa uzată sunt folositoare nu doar pentru scoaterea apei din pivniță, dar și într-o serie de alte circumstanțe. În condiții de casă cea mai potrivită pompă este cea de suprafață. Este mai compactă, ușoară și poate fi folosită pentru diverse activități:

  • Irigarea plantațiilor,
  • Scoaterea apei din piscină,
  • Pomparea apei din iazuri, lacuri, fântâni.  

Cel mai important în momentul achiziționării este să se cunoască exact unde și pentru ce va fi întrebuințată pompa submersibilă pentru apa murdară. În funcție de acești factori, va fi ales modulul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *