scoala nautica

Experiența skipperilor care predau, decisivă în opțiunea pentru o școală nautică!

scoala nautica
scoala nautica

Atunci când te pregătești să pleci într-o călătorie pe mare, vrei ca nava pe care te afli să fie comandată de un căpitan cu multă experiență, care cunoaște toate secretele apelor și știe să se descurce în orice împrejurări.

Dacă vrei să devii tu însuți un bun navigator, este normal ca, de asemenea, să îți dorești să primești lecții de la cei mai buni. O scoala nautica de calitate este aceea ai cărei instructori beneficiază de multă experiență și sunt capabili să câștige deplina încredere a celor pe care îi învață să conducă o ambarcațiune.

Școala nautică SetSail.ro a înțeles deplin această necesitate și a format o echipă de instructori din care fac parte navigatori cu o experiență bogată și diversă, acumulată atât pe ambarcațiuni de agrement cu motor sau cu vele, cât și pe mari nave comerciale.

scoala nautica
scoala nautica

Pentru a te convinge de profesionalismul lor desăvârșit și de calitatea lecțiilor pe care sunt capabili să le ofere cursanților, iată o scurtă biografie a câtorva membri ai echipei!

Românul care a traversat solitar Pacificul si Atlanticul

Sorin Drugan, unul dintre cei mai apreciați instructori, a făcut primele croaziere de cursă lungă spre Bulgaria, Turcia și Grecia imediat după 1989, deci în urmă cu mai bine de trei decenii. Iar acela a fost doar începutul, deoarece experiența pe care a dobândit-o între timp pe mări și oceane este mult mai bogată.

Devenit proprietar de velier, s-a decis să efectueze Circumterra solitar, fără escală. A început antrenamentele traversând Marea Neagră pe traseul Constanța-Batumi și retur. În 2017-2018 a devenit al doilea român care a traversat solitar Oceanul Atlantic și primul care a făcut-o cu un velier proprietate personală. In anul 2019, a traversat singur Oceanul Pacific ghidat de inspiratie – a vazut o delegatie oficiala din insulele Solomon participand la Pacific Games – si mirajul pasajului din Biblie in care se vorbeste despre Regele Solomon.

La Școala nautică SetSail, Sorin Drucan este instructor în cadrul practicii pentru dobândirea permisului de barcă de categoria C, D și S. Predă discipline precum Marinărie, Salvarea pe mare, Motoare și instalații sau Construcția navei și Vitalitatea navei.

Sportivul premiat

Valentin Oeru este un alt navigator de prestigiu care participă ca instructor la cursurile organizate de Școala nautică SetSail. Între 1991 și 1998, a fost sportiv profesionist, legitimat la clubul CSM Brăila Caiac-Canoe, secția Caiac, obținând diferite premii la concursuri locale și naționale.

De exemplu, a câștigat Regatta Petrom Bricul Mircea și a obținut locul 2 la Cupa României Samsung, la Regatta Callatis Austrian Airlines și la Black Sea Sailing Trophy. În paralel, începând cu 2011 a acumulat peste 5 000 de mile marine parcurse atât ca skipper, cât și ca membru în diferite echipaje.

Bogata experiență îi permite să predea, în cadrul pregătirii pentru permisele de categoria C, D și S, materii precum Marinărie, Motoare și Instalații, Vitalitatea navei sau Salvarea pe mare.

Medicul care predă cursuri de prim ajutor

La Școala nautică SetSail, este deplin recunoscută importanța cursurilor de prim ajutor, datorită cărora participanții pot să salveze vieți omenești. Aceste cursuri sunt predate de Florin Turcu, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, specialist în chirurgie generală, cu o experiență didactică de peste 25 de ani.

Experiența acumulată pe ape este, de asemenea, considerabilă. A început cu windsurfing în 1984 și cu yole în 1991, apoi a făcut cursuri de yachting în România și Croația și a participat la mai multe regate în Marea Egee, Marea Ionică și Marea Adriatică.

Cu astfel de instructori, poți fi sigur că lecțiile primite la Școala nautică îți vor fi de folos toată viața, în cele mai diferite experiențe și aventuri prin care poți trece, la rândul tău, pe mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *