Femeile si steroizii

Sa vorbesti despre femei si steroizi este o tema foarte controversata. Acest lucru se datoreaza in parte cauzelor efectelor secundare adverse pe care femeile le pot dezvolta in mod obisnuit atunci cand isi administreaza steroizi anabolizanti, chiar si intr-un mediu medical, clinic. Pentru cei care nu inteleg foarte bine steroizii anabolizati trebuie sa spunem ca natura acestei chestiuni a plasat o conceptie gresita asupra steroizilor anabolizati. Mai mult, exista chiar si profesionisti in domeniul medical care sunt de parere ca folosirea steroizilor pentru femei ar trebui evitata. Acest lucru nu schimba faptul ca utilizarea steroizilor anabolizanti in scopul imbunatatirii calitatii fizice si a performantelor in randul femeilor adulte continua sa creasca, iar utilizarea acestor hormoni in scopul imbunatatirii performantelor si a fizicului este de departe o poveste complet diferita.

 

Ar trebui sa stim ca steroizii anabolizanti sunt derivati sintetici ai hormonuui masculin testosteron. Ca atare, ei poarta denumirea de steroizi anabolizanti androgenici si sunt intotdeauna de natura androgena. Datorita proprietatilor naturale si farmacologiei, acesti hormoni se leaga si interactioneaza cu receptorul androgen, care este locul receptorilor pentru acest hormoni anabolizanti ce mediaza anabolismul (cresterea tesutului muscular), precum si efectele androgenice cum ar fi caracteristicile sexuale masculine. Acestea includ efectele pe care le observam in mod natural la barbati – aprofundarea vocii, cresterea parului facial si corporal, trasaturi masculine in tot corpul. Daca o femeie foloseste hormoni masculini pentru cresterea performantelor sporitve ea se va expune la o mare probabilitate de a dezvolta aceste reactii adverse asociate cu androginia. Exista efecte suplimentare care se refera mai ales la natura fizioloiei feminine in sine, deoarece corpul feminin nu este functional in mod optim intr-un mediu cu un nivel ridicat de androgen. La fel se intampla si viceverse la barbat (fiziologia masculinanu este gandita sa suporte un mediu excesiv estrogen).

Femeile si steroizii reprezinta o problema crescanda in randul administratorilor de steroizi anabolizanti si chiar pentru majoritatea utilizatorilor de steroizi anabolizanti masculii care tind sa condamne femeile ce folosesc steroizi. Este usor de inteles de ce acest subiect este cumva tabu si o problema indusa subteran. Exista putine informatii privind reducerea riscurilor pentru femei, utilizarea adecvata de steroizi, dozele si protocoalele ciclului. Apoi, informatiile existente sunt pe jumatate adevarate.

Femeile si steroizii

In ceea ce priveste istoricul femeilor ce si-au administrat steroizii nu putem spune ca lucrurile sunt clare. Lipsesc multe detalii. Ceea ce stim in prezent despre femei si steroizi este ca istoria generala a steroizilor anabolizanti a inceput seriosi in anii 1930 cu descoperirea si izolarea testosteronului de catre oameni de stiinta germani. In perioada de dupa Al Doilea Razboi Mondial, in 1950, Uniunea Sovietica a hotarat sa foloseasca testosteronul pe proprii sportivi olimpici. Bineinteles ca Uniunea Sovietica a dominat concursurile masculine de forta si viteza la Jocurile Olimpice. Curand dupa aceea s-au dezvoltat mai multe variante si derivate ale testosteronului (Dianabol, Equipoise, Winstrol, Primobolan, etc.). Folosirea steroizilor anabolizanti pentru performanta si scopuri fizice s-a raspandit rapid in culturism in anii 1960 si apoi in alte sporturi majore (fotbal american, baseball etc). Nu se stie exact cum a incepu folosirea steroizilor de catre femeile, insa in 1960 si 1970 steroizii anabolizanti erau folositi pe scara larga de catre sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *