Fii tare, treci cu bine pierderea unei persoane dragi!

Pierderea unei persoane dragi reprezinta o etapa extrem de grea pe care soarta, uneori, ne face sa o traim, aceasta circumstanta extrem de nefavorabila ne inunda mintea si inima cu o durere greu de estompat.

Decesul unei persoane apropiate este un fapt ireversibil, dar tocmai ireversibilitatea sa ne ajuta sa o acceptam mai repede. Aparitia acestor tipuri de situatii indezirabile produce un impact foarte negativ asupra psihicului uman si mai ales, din punct de vedere afectiv.

Pompe funebre sector 3 v-au pregatit cateva sfaturi pentru familiile afectate de o astfel de tragedie. Motiv pentru care va sugeram sa acordati putina atentie urmatoarelor randuri.

Romania are o diaspora ce este compusa de 4 milioane de cetateni iar Ministerul a stabilit ca anual, mor in strainatate circa “30.000- 40.000 de romani.

Transportul funerar este considerat a fi  unul extrem de costisitor, acesta variaza intre 3000 si 6000 de euro. O alta cauza pentru care repatrierea nu este facuta la noi in tara este lipsa unei decizii a apartinatorilor legali privind repatrierea, justificarea cel mai des utilizata este lipsa mijloacelor financiare pentru repatrierea trupului neinsufletit. Pompe funebre sector 3 sustine ca cetatetii romani nu si-ar putea permite un transport funerar care poate ajunge pana la 6000 de euro.

In astfel de situatii, singurele modalitati prin care Ministerul Afacerilor Externe ar putea interveni este prin intermediul distribuirii de informatii relevante.

Statul este capabil sa puna la dispozitie apartinatorilor informatii cu privire la firmele ce ofera servicii funebre din tarile respective, informatii despre eliberarea documentelor necesare transportului si inregistrarea decesului in registrele de stare civila romana sau eliberarea certificatului de deces.

Pompe funebre sector  6 sustine ca pana in prezent au fost identificate doua solutii care ar putea schimba viitorul repatrierii din tara noastra. Prima solutie este reprezentata de introducerea unui sistem asemanator “Fondului de protecţie a victimelor străzii”, care este in vigoare azi în Italia. prin

Cea de a doua solutie este ca romanii din diaspora sa isi cumpere o asigurare standard, care sa includa si decontarea cheltuileilor de repatriere în caz de deces. Pompe funebre sector 6 recomanda romanilor ce calatoresc alte tari sa intocmeasca cumpararea unor asigurari de viata care vizeaza si clauzele de repatriere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *