Iata ce efecte poate avea consumul de ulei de canabis

Unul dintre cele mai putin uzuale uleiuri din gama celor esentiale este uleiul de canabis, iar acest fapt se datoreaza plantei din care este produs. Cu toate ca planta de canepa si canabisul au fost cultivate natural timp de mii de ani, reputatia pe care au dobandit-o in vremurile moderne a tensionat relatia dintre cei care folosesc acest tip de plante si autoritati. In pofida tuturor acestor lucruri, utilizarea uleiului de canabis aduce numeroase beneficii notabile si este considerat de cercetatori si specialisti ca fiind unul dintre cele mai eficace uleiuri in ameliorarea multor afectiuni de sanatate.

Uleiul de canabis are culoarea verde si contine, pe langa monoterpene si sesquiterpene, si alte elemente organice active. Produsele ce contin ulei de canabis sunt, in principal, fabricate si distribuite in Germania, Franta si alte tari din spatiul european, insa exporturile sunt conditionate si limitate de diverse restrictii si factori. Pe langa vastele utilizari din terapia naturista, mai putem gasi ulei de canabis si in sapun, parfumuri, lumanari sau diverse preparate alimentare. Multumita puterii uleiului de canabis, o cantitate mica este necesara si suficienta producerii unor efecte sesizabile atat imediat, cat si pe termen indelungat.

Beneficiile uleiului de canabis asupra organismului

In prezent, canabisul este o planta foarte putin raspandita si folosita, insa extractul acesteia poate avea efecte neasteptat de benefice asupra organismului uman, efecte despre care vei putea citi in randurile de mai jos in speranta de a-ti putea imbunatati starea de sanatate.

Contribuie la prevenirea cancerului. Desi numeroase studii inca sunt in desfasurare, constatarile de pana in prezent au evidentiat faptul ca ingredientele active regasite in uleiul de canabis pot avea efect de preventie a cancerului si pot ajuta in reducerea dimensiunii tumorelor, venind in sprijinul persoanelor care deja sufera de aceasta nemiloasa boala.

Ajuta la diminuarea durerilor. Consumul de ulei de canabis contribuie la ameliorarea durerilor de mai multe tipuri, fiind deosebit de util celor care sufera de dureri cronice sau inflamatii. Tocmai acesta este unul dintre motivele pentru care suferinzii de cancer apeleaza la consumul de ulei de canabis, in special atunci cand durerea cauzata de boala in sine sau de chimioterapie devine intolerabila.

Diminueaza stresul si anxietatea. Acesta este unul dintre cele mai raspandite motive pentru care este folosit uleiul de canabis. Compusii naturali regasiti in acest tip de ulei esential sunt foarte eficace in reducerea stresului, relaxarea mintii si inducerea unei stari de calm.

Ajuta la un somn de calitate. Venind in sprijinul persoanelor afectate de anxietate constanta pe timpul noptii, insomnie sau tulburari ale somnului de alta natura, uleiul de canabis ajuta prin relaxarea trupului si mintii si coborarea nivelului energiei. Astfel, o scadere usoara a ritmului cardiac este facilitata, precum si o eliberare a gandurilor, pregatindu-te de un somn odihnitor si linistit.

Mareste apetitul alimentar. Uleiul de canabis poate avea efect de stimulare a apetitului si reglare a functiilor sistemului digestiv. Acest beneficiu este important pentru persoanele care doresc sa recapete greutatea corporala pierduta in uma unei boli indelungate sau a unei accidentari severe.

Pentru a profita de eficienta uleiului de canabis, trebuie sa vizezi un indice crescut al puritatii, cat mai aproape de 100%. Astfel, calitatea si potenta uleiului sunt cat mai putin afectate. Tocmai de aceea, recomandarea este sa cumperi ulei de canabis numai de la magazinele specializate, precum CBDlife.ro, care livreaza produse atestate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *